Fietsroutes Nederland vindt u via Waarheenmetvakantie.nl

Kijk voor een uitgebreid aanbod fietsroutes onder elke provincie

 © Sjaak Kempe | www.flickr.com/photos/sjaakkempe/


Ons land is bij uitstek geschikt voor het houden van een actieve fietsvakantie. Elke provincie beschikt over een uitgebreid netwerk fietsroutes, die u naar de mooiste plekjes brengen. Al hoewel elke provincie in Nederland geschikt is om er met de fiets op uit te trekken zijn de fietsroutes in de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland het meest populair. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de natuurlijke rust en ruimte die u in deze provincie nog vindt. Sinds de komst van de elektrische fiets wordt de provincie Limburg als fietsprovincie steeds populairder. Het heuvelachtige landschap is niet langer een belemmering voor liefhebbers die alleen voor ontspanning in de vakantie uitgebreide fietstochten gaan maken.

Fietsroutes: Lingeroute een tocht langs het riviertje de Linge  


Voor liefhebbers van pittoreske dorpjes en typisch Hollandse landschappen is de Lingeroute een absolute aanrader. Wanneer u start in de 3 provinciën stad Gorinchem volgt u het riviertje de Linge dat zich door het typisch Hollandsche landschap kronkelt. U komt langs schitterende plaatsen als Heukelum, Leerdam, Rhenoy, Acquoy en Geldermalsen. In Geldermalsen aangekomen neemt u de andere zijde van het riviertje de Linge. Ook hier zult u verrast worden door de schoonheid van het landschap tot u tenslotte weer in Gorinchem terugkomt. Zie voor meer informatie de link Lingeroute Dit is een van de bijzondere fietsroutes die u kunt rijden in het Rivierengebied.      

Voor een overzicht van fietsroutes Nederland verwijzen wij u graag naar de redactionele rubrieken in Waarheenmetvakantie.nl die u kunt vinden bij elke provincie.  

Touroperators


Meer organisaties tonen