Vakantie Italië via waarheenmetvakantie.nl

Een culturele vakantie naar de schatkamer van de wereld

Als de meesten van ons aan een vakantie Italië denken, dan komen ongetwijfeld kunst, cultuur, landschap, heerlijk eten, zon en zee naar boven. Want Italië is voor velen het synoniem van genieten in de ruimste zin van het woord. Waar ter wereld vindt u zo veel verschillende mogelijkheden om van te genieten en om tot uzelf te komen? Vakantie Italië is werkelijk een voorstelling van 'heerlijkheden'.

De glooiende landschappen (bijna 80% van Italië is heuvelachtig) brengen u van de ene in de andere verrassing. Cultuurrijke steden als Rome en Florence worden tijdens uw vakantie Italië afgewisseld met pittoreske middeleeuwse dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Waarna u weer overweldigd zult worden door de schoonheid van het romantische Venetië of een vergezicht over een van de azuurblauwe meren of zeeën.

vakantie Italië © Fototeca ENIT / Vito Arcomano

Italië ligt in het zuiden van Europa en het land heeft de vorm van een laars. Het grenst in het noorden aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Daarnaast wordt het omringt door vier zeeën. Bij Italië horen diverse eilanden waarvan Sicilië en Sardinië verreweg het grootste zijn. Op deze eilanden is de oorspronkelijke identiteit van haar bewoners bewaard gebleven. Daarnaast beschikken ze over een grote natuurschoon. Omdat er uitstekende ferry verbindingen zijn, worden deze eilanden steeds populairder als autovakantie bestemming.  

Italië is zeven keer zo groot als Nederland. Er wonen meer dan 58 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Rome. Het land beschikt over een heerlijk klimaat, dat zorgt voor warme zomers en een heerlijk voor- en naseizoen. Naarmate u meer naar het zuiden gaat worden de temperaturen hoger. Dit klimaat zorgt er voor dat de Italiaanse boeren veel fruit en groenten kunnen verbouwen. Denk hierbij aan de Italiaanse olijven, druiven en citroenen. Deze vormen de basis voor de beroemde Italiaanse keuken, waarvan versheid de belangrijkste basis is van de maaltijd.

In Italië zijn veel heuvels en bergen. In het noorden zijn de Alpen, die 's winters voor uitstekende wintersport condities zorgen. In het land zijn de Apennijnen het langste gebergte. Dit loopt van het noorden tot het zuiden van Italië. Ook het landschap op de eilanden is heuvelachtig. U raakt tijdens uw vakantie Italië in dit opzicht nooit echt uitgekeken. Omdat Italië door vier zeeën wordt omringd heeft het een kuststrook van ruim 8.000 kilometer. Deze lange kust in combinatie met het weer zorgt er voor dat een vakantie Italië zeer populair is onder toeristen.

Italië heeft een rijk cultuur historisch verleden. Er staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO maar liefst 44 vermeldingen en het wordt om deze reden dan ook wel de culturele schatkamer van de wereld genoemd. Daarnaast heeft het land een indrukwekkende natuur, die u in een van nationale parken kunt bewonderen. Als u in Italië bent moet u beslist een bezoek brengen aan Vaticaanstad, de residentie van de Paus.

Kortom, Italië is een compleet vakantieland. Het is dan ook niet zo verwonderlijk, dat velen hier jaarlijks terugkomen om hun vakantie te vieren. Je komt simpelweg tijd te kort om alles te zien.         


Meer organisaties tonen