Vakantie Frankrijk via Waarheenmetvakantie.nl 

Frankrijk het meest veelzijdige vakantieland van Europa

Een vakantie Frankrijk is al tientallen jaren voor de meeste Nederlanders een vanzelfsprekendheid. En dat is niet zo verwonderlijk, als we zien wat Frankrijk allemaal te bieden heeft. De diversiteit van de landschappen, de vele bezienswaardigheden en de bourgondische levensstijl van de bevolking in combinatie met het klimaat zorgen er voor, dat Frankrijk het hele jaar geschikt is om er een geslaagde vakantie te vieren.

Frankijk is een van de grootste landen van Europa en heeft een oppervlakte die ruim dertien keer groter is als die van Nederland. Er wonen in Frankrijk meer dan 63 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Parijs, dat ook wel de lichtstad genoemd wordt. Het land grenst aan acht landen  te weten België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Monaco, Andorra en Spanje. Daarnaast ligt het aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Uit deze opsomming blijkt wel hoe groot het land voor West-Europese maatstaven is. 

(C) Atout France/Nathalie Baetens / vakantie Frankrijk

Wat voor landschap kunt u tijdens een vakantie Frankrijk verwachten? Als we naar het landschap van Frankrijk kijken, dan valt op dat het met twee bergketens aan de oostzijde (Alpen) en zuidzijde (Pyreneeën) natuurlijke grenzen heeft. Het overige gedeelte van Frankrijk kunnen we ruwweg omschrijven als heuvelachtig en vlak. Door dit gedeelte stromen grote rivieren zoals de Rhône en de Loire. Daarnaast heeft Frankrijk kusten die geschikt zijn voor alle vormen van watersport. Een populaire kuststreek is de Côte d'Azur.   

En of dit nog niet genoeg is, blijken de heuvelachtige gebieden met het klimaat, de ideale combinatie te zijn voor het verbouwen van druiven. U vindt in het midden van Frankrijk dan ook veel wijngaarden en velden. Populaire gebieden in Frankrijk zijn Bourgondië, de Elzas, de Provence en het Loiredal. Het eiland Corsica met haar schitterende natuur en unieke karakter behoort eveneens tot Frankrijk. Vanwege haar ligging in de Middellandse Zee is het klimaat er heerlijk en uitermate geschikt voor een actieve vakantie Frankrijk. 

Zoals u ziet is Frankrijk veel meer dan alleen Parijs. Onmiskenbaar is Parijs een schitterende metropool vol met bezienswaardigheden waar van alles te doen is, maar buiten deze metropool begint het veelzijdige Frankrijk waar u alles kunt vinden wat in u opkomt. Rust, ruimte, natuur, kunst, cultuur, amusement of strand het maakt niet uit het is er. Ook 's winters is een vakantie Frankrijk een aanrader. Er zijn dan uitstekende wintersportmogelijkheden in de Franse Alpen, de Vogezen en de Pyreneeën. 

Frankrijk is wellicht het meest veelzijdige vakantieland van Europa. Niet voor niets is het al jaren zo populair. Toch zien we dat landen als Duitsland sterk opkomen, omdat Frankrijk geleidelijk een (te) dure bestemming aan het worden is.      


Meer organisaties tonen