Vakantie Spanje via waarheenmetvakantie.nl

Steeds meer toeristen ontdekken het echte Spanje

Zoals de meesten van ons op school geleerd hebben ontdekte in het jaar 1492 Columbus Amerika. Dat is meer dan vijfhonderd jaar geleden. Nu pas wordt door steeds meer toeristen tijdens hun vakantie Spanje het echte Spanje ontdekt, want schijnbaar is dit voor velen lange tijd onvindbaar gebleven. En dat is op zijn minst gezegd bijzonder jammer, want Spanje is een indrukwekkend en ongelooflijk mooi land. Het heeft niet voor niets maar liefst 41 vermeldingen op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. 

Spanje vormt samen met Portugal het Iberisch Schiereiland. Naast Portugal grenst Spanje  aan de Atlantische Oceaan, de Golf van Biskaje, Frankrijk, Andorra, de Middellandse Zee en de Straat van Gibraltar. In oppervlakte is het ruim 12 keer groter dan Nederland en er wonen meer dan 40 miljoen inwoners. De hoofdstad van Spanje is Madrid. Voor gezinsvakanties kijk op Sunfamily

Vakantie Spanje © Pedro Nuno Caetano

Voor velen van ons is een vakantie Spanje overdag zon, strand en zee en 's avonds drank, muziek en feest. Ook al bent u nog nooit in Spanje geweest iedereen kent wel de namen en de verhalen over de verschillende Costa's. En dat valt voor een groot deel te verklaren. De prachtige zandstranden, het warme zeewater met het heerlijke weer zijn een verademing vergeleken met de omstandigheden in ons eigen land. Daarnaast zorgen de vele terrasjes in combinatie met de tropische vegetatie voor de perfecte vakantiesfeer.

Na intensieve campagnes ontdekken steeds meer toeristen dat een vakantie Spanje veel meer te bieden heeft dan alleen schitterende stranden. Het land heeft zonder overdrijven een zeer grote hoeveelheid cultuurhistorische- en natuurlijke bezienswaardigheden. Het staat in aantal dan ook op de 2e plaats van de Werelderfgoedlijst van Unesco. Steden als Madrid, Barcelona, Sevilla, Granada en Valencia herbergen een schat aan historische bouwwerken en gebouwen zoals kastelen, kathedralen, paleizen en pleinen. 

Daarnaast kunt u in uw vakantie Spanje een groot aantal musea en galeries gaan bezoeken, zoals het Prado en het Guggenheim, waar werken van Dali, Gaudi en Picasso worden geëxposeerd. Mijn persoonlijke tips als u Spanje bezoekt zijn de Alhambra citadel in Granada en het historische centrum van Cordoba. Maar zoals reeds eerder aangegeven zijn er in Spanje vele andere bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn. 

De meeste mensen hebben van Spanje een beeld, dat het land naast de Pyreneeën uit stranden en zee bestaat. En dat is ver bezijden de waarheid. In het binnenland vindt u naast weidse hoogvlakten, schitterende nationale parken en bergketens als de Sierra Nevada waar in het wild nog bijzondere diersoorten voorkomen als beren en wolven. Daarnaast bieden de bergen uitstekende mogelijkheden om alle takken van de wintersport te beoefenen. Anders dan het journaal doet vermoeden valt er in Spanje dus in de winter sneeuw.

Een vakantie Spanje is meer dan zon, strand en zee. Het land biedt uitstekende mogelijkheden voor een actieve of culturele vakantie. Ons advies: maak voor een vakantie Spanje dan ook een bewuste keuze.      

footer logo waarheen met vakantie

Meer organisaties tonen