Vakantie Portugal is veel meer dan alleen zon en strand

Portugal een prachtig gastvrij vakantieland met vriendelijke bewoners 

Veel Nederlanders zien een vakantie Portugal uitsluitend als zonbestemming, want de meesten van ons denken dat het hele land er uit ziet als de populaire Algarve. En hoe anders is de werkelijkheid. Ja, de Algarve staat garant voor een heerlijke zonovergoten strandvakantie, maar het schitterende land heeft veel meer te bieden. Laten we het eens onder de loep nemen.

Portugal hoort bij het Iberisch schiereiland. Het ligt in het westen aan de Atlantische oceaan, in het noorden en oosten grenst het aan Spanje en in het zuiden ligt het aan de Golf van Cadiz. Bij Portugal horen de eilandengroepen Madeira en de Azoren. In oppervlakte is het ruim twee keer groter dan Nederland en er wonen bijna elf miljoen inwoners. De hoofdstad is het bruisende Lissabon dat zeer populair is als het aankomt op een korte vakantie Portugal.

Vakantie Portugal © Rick Ligthelm | www.flickr.com/photos/ligthelm/

Het relatief kleine Portugal was in de vijftiende- en zestiende eeuw een koloniale wereldmacht. De rijkdom en luxe uit deze periode ziet u terug in de schitterende bouwwerken en  gebouwen zoals paleizen, kerken, kloosters en de binnensteden. De pracht en praal zijn goed bewaard gebleven en is adembenemend te noemen. U moet dan ook beslist plaatsen als Coimbra, Lissabon en Porto gaan bezoeken tijdens uw vakantie Portugal.

Maar gelukkig zijn er ook veel cultuurhistorische bezienswaardigheden bewaard gebleven uit de tijd dat Portugal door de Romeinen en de Moren bezet is geweest. Voor cultuurliefhebbers is een vakantie Portugal dan ook een traktatie. 

Het landschap van Portugal is gevarieerd. Des te meer u naar het noorden gaat, des te geaccidenteerder het landschap wordt.  In het zuiden heeft u de Algarve met haar heerlijke stranden en baaien. Het binnenland van Portugal is prachtig groen en de Serra da Estrela heeft bergtoppen van bijna 2.000 meter hoogte waar 's winters geskied kan worden. Ten slotte is er dan de Atlantische kustlijn, die een grillig en spectaculair verloop heeft. 

De Portugese bevolking is gastvrij, hecht veel waarde aan familiebanden en houdt van de natuur. Veel families gaan op zondag heerlijk picknicken en barbecuen in de vrije natuur. Zij doen dit bij voorkeur op een mooie plek aan de kust. De kwaliteit van de Portugese keuken is uitstekend. Men houdt van verse groenten en vis, dat u in allerlei variaties kunt krijgen. En als u geluk heeft kunt u tijdens uw maaltijd wellicht genieten van de weemoedige klanken van de wereldberoemde fado en een heerlijk glas Port.

Het is niet zo verwonderlijk dat een vakantie Portugal zo populair is, want het voor ons relatief goedkope land heeft veel moois te bieden. De vriendelijke en gastvrije bevolking heet u dan ook graag van harte welkom.  


Meer organisaties tonen