Eten drinken en uitgaan Roemenië
In de Roemeense keuken draait het voornamelijk om vlees, dat twee keer per dag wordt gegeten. Men eet bij voorkeur schapen- en/of varkensvlees. In de gerechten kunt u invloeden terugvinden van de Griekse, Hongaarse en Turkse keuken. Bij de avondmaaltijd wordt vaak een glaasje pruimenjenever gedronken, dat Tuica wordt genoemd, naast een goed glas Roemeense wijn of bier. Pas hier mee op, want dit is een pittig en verradelijk drankje.
Eten drinken en uitgaan Roemenië is goedkoop
Populaire Roemeense gerechten omvatten de soepen Bors en Ciorba, evenals vleesgerechten zoals Piftie, ardei umpluti, koolrolletjes die gevuld zijn met gehakt en scherpe saucijsjes die gemaakt zijn van gekruid gehakt. Hierbij wordt vaak een Schopska-salade geserveerd. Het aantal restaurants is zeker op het platteland beperkt te noemen. Dit geldt ook voor de menukeuze. Als u een restaurant gevonden heeft, kunt u er voor nog geen 10 euro per persoon een complete maaltijd inclusief drankjes bestellen. Voor Roemeense gerechten en wijnen verwijzen wij u graag naar de link eten drinken en uitgaan Roemenië
Het uitgaansleven in Roemenië is beperkt te noemen. De weinige discotheken en nachtclubs vindt u alleen in de grotere hotels en in de populaire badplaatsen. Als de Roemenen uitgaan, dan gaan zij naar een restaurant of een van de vele bierhuizen. Wel komen met name de laatste jaren er steeds meer uitgaansgelegenheden bij, maar er is in dit opzicht nog een lange weg te gaan.