Vakantie Duitsland via waarheenmetvakantie.nl 

Er gaat niets boven een gevarieerde vakantie in Duitsland

Zoals de eerste woorden van het volkslied 'Deutschland Deutschland, über alles' al aangeven gaat er niets boven Duitsland. En vanuit toeristisch oogpunt klopt dit ook voor een groot deel. Voor een vakantie Duitsland kunt u in het land het hele jaar terecht, want voor elke vakantievorm is het aanbod groot. Als u voor een vakantie Duitsland besluit, kunt u kiezen voor een strandvakantie, stedenreis, zomer -en wintersportvakantie of een korte vakantie in het voor- en naseizoen.

Een toenemend aantal toeristen kiest voor een vakantie Duitsland. De populariteit van Duitsland als vakantiebestemming is inmiddels zo sterk toegenomen, dat het nu in aantallen bezoekers zelfs ons meest favoriete vakantieland is geworden. Vooral de populariteit van korte vakanties en stedenreizen hebben hier met name voor gezorgd. Kijk eens naar aantrekkelijke aanbiedingen. Hoe komt het dat Duitsland zo veel te bieden heeft? 

vakantie Duitsland © DZT / Messerschmidt, Joachim

Duitsland heeft een rijke cultuur, interessante steden en sfeer te bieden waarnaar de Nederlander zo op zoek is. Deze rijke cultuur komt tot uiting in de vele kastelen, gebouwen en musea. Enkele voorbeelden van interessante steden zijn Berlijn, Köln, Düsseldorf, München en Koblenz. En sfeer heeft alles te maken met de bourgondische levensstijl. In tegenstelling tot het afstandelijke imago dat zij hebben zijn de Duitsers juist hartelijke en vriendelijke mensen. Maak eens kennis met hen en boek een korte vakantie Duitsland. 

Na de hereniging tussen Oost- en West-Duitsland is Berlijn weer de hoofstad geworden. Het herenigde Duitsland is in omvang nu bijna weer negen keer groter dan ons land. Ook de regering is van Bonn naar Berlijn verhuisd en zetelt weer in het Rijksdaggebouw. Berlijn is een echte metropool. Het is een bruisende culturele stad, die in het centrum van de economische macht binnen Europa staat. Ging men vroeger voor een stedenreis naar Londen nu is Berlijn de 'place to be'. 

Het klimaat in Duitsland is over het algemeen standvastiger dan ons klimaat. Gemiddeld koudere winters en warmere zomers met minder neerslag. Toch is de plaats waar u op vakantie bent bepalend met welk klimaat u te maken heeft, want Duitsland kent drie klimaten namelijk het gematigd zeeklimaat, het landklimaat en zelfs het hooggebergteklimaat in de bergen in het zuiden.     

Heeft u nog nooit een vakantie Duitsland geboekt? Ga dan eens een dag of weekend met de auto of trein naar een van de bruisende steden (bijvoorbeeld Köln) of pittoreske (wijn)dorpjes net over de grens. Gaat u zelfs een weekend? Combineer het dan met een bezoek aan een van de vele pretparken. Wij zijn er van overtuigd dat ook u Duitsland zult gaan waarderen en dat u voortaan niet meer in de lange files naar het zuiden zult gaan staan. 


Meer organisaties tonen