Eten Drinken Uitgaan Duitsland

Duitsers zijn echte levensgenieters

Duitsers zijn echte bourgondiërs. Ze houden van grote hoeveelheden goed en lekker eten en spoelen dit graag weg met een groot koel glas bier. Het donkere Duitse brood vinden de meeste Nederlanders niet lekker, omdat er zuurdeeg in is verwerkt en hierdoor zuur smaakt. Vandaar dat de meesten de Duitse harde broodjes eten. Tussen de middag eet de Duitser vaak warm. Voor amper 10 euro kan men in een café of restaurant al een goede maaltijd kopen.

Elke streek heeft zijn eigen traditionele gerechten, maar waar u ook komt u kunt overal wel een worst kopen. Duitsers zijn gek op koffie. Er wordt zelfs meer koffie dan bier gedronken. Als men in Duitsland koffie drinkt, dan wordt er meestal een heerlijk stuk gebak of een schaal koekjes bij geserveerd. 

Het Duitse uitgaansleven is vermaard. In de meeste plaatsen kan men op een ongedwongen wijze uitgaan en is er een groot aanbod theaters, bioscopen, clubs, etc. voorhanden. Duitsers grijpen iedere gelegenheid aan om een feestje te vieren. Niet voor niets trekken het jaarlijkse karnaval en de wijnfeesten zoveel buitenlandse gasten. Als men uitgaat in Duitsland, dan zijn de prijzen over het algemeen relatief laag te noemen.

eten drinken uitgaan Duitsland © Marianna van Horssen


Meer organisaties tonen