Vakantie Flevoland in de jongste provincie van ons land

Flevoland ligt 3 tot 5 meter onder het zeeniveau

Flevoland is de jongste provincie van ons land. Het grondgebied van deze provincie bestaat uit Oostelijk Flevoland, Zuidelijk Flevoland en de Noordoostpolder. Deze gebieden zijn ontstaan nadat een deel van het IJsselmeer is drooggelegd. De gehele provincie Flevoland ligt gemiddeld dan ook tussen de 3 en 5 meter onder het zeeniveau. In de provincie Flevoland liggen Schokland en Urk. Dit waren voor de drooglegging 2 eilanden. Urk stond en staat nog steeds bekend om haar vissersvloot en het hechte geloof. Schokland staat zelfs op de Werelderfgoedlijst.  

 Vakantie Flevoland © Alex Hoekerd / Public domain Flickr.com

De provincie Flevoland grenst in het noorden aan Friesland. In het oosten aan Overijssel en Gelderland. In het zuiden aan Utrecht en Noord-Holland en in het westen aan het Markermeer en IJsselmeer. De hoofdstad van de provincie Flevoland is Lelystad. Het landschap van Flevoland bestaat uit wetlands, oerbos, graslanden en loofbos. Ideaal voor mensen die van natuur en een actieve vakantie houden. Een gedetailleerd overzicht van het landschap vindt u via de link Flevo-landschap.nl/natuurgebieden. De vele (rand)meren zijn ideaal voor watersportliefhebbers.

Uitgezonderd Urk beschikt  de provincie Flevoland niet over autochtone bewoners. Het grootste deel van de inwoners Almere hebben een Amsterdamse achtergrond. Niet voor  niets dat Almere in de begin jaren het ‘Mokum in de polder’ werd genoemd. De provincie Flevoland beschikt over een eigen vliegveld, dat de komende tientallen jaren naar verwachting uit zal groeien tot een internationaal vliegveld van formaat. Dat zal voor een sterke economische groei gaan zorgen. 

Bekende plaatsen in Flevoland zijn Almere, Dronten, Emmeloord, Zeewolde en de provinciale hoofdstad Lelystad. Wist u overigens dat qua oppervlakte de gemeente Noordoostpolder de grootste gemeente van Nederland is? Lelystad is een groene gemeente waar veel te zien is en te beleven valt. In de naaste omgeving van Lelystad vindt u het Natuurpark Lelystad en de Oostvaardersplassen. U kunt hier ook de bekende Bataviawerf gaan bezoeken en voor outletshopping naar Bataviastad gaan. Samenvattend. Flevoland is een provincie die toeristen veel te bieden heeft en voor een korte of langere vakantie de moeite waard is.


Meer organisaties tonen