Vakantie Ierland is genieten van natuur en cultuur

Vakantie op het culturele eiland van smaragd

Wie van cultuur, rust, ruimte. een ongerepte natuur en een vriendelijke en gastvrije bevolking houdt moet beslist gaan nadenken over een vakantie Ierland. Waar vind je zoveel ruïnes, natuurschoon, spectaculaire kusten en niet te vergeten dorpjes en stadjes waar de tijd wel stil lijkt te hebben gestaan. 

Een grote groep vakantiegangers boekt een vakantie Ierland vanwege de cultuur. En begrijpelijk. De Ieren hebben op het gebied van muziek, literatuur, dans en folklore veel te bieden. Vooral muziek zit hen in het bloed. In veel pubs kunt u als toerist kennis maken met de traditionele zang en muziek. Maar natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie Ierland een van de vele folkloristische festivals gaan bijwonen. Niet voor niets komen bekende artiesten als U2, the Corrs, Sinead O'Connor en Van Morrison uit dit kleine land.

 

vakantie Ierland © flickr.com/photos/giuseppemilo/

Ook op literair gebied heeft Ierland veel indrukwekkende schrijvers voortgebracht. Wat dacht u onder meer van schrijvers als Shaw, Oscar Wilde en Yeats. De Ieren houden erg van lezen en schrijven. Ook hebben ze een rijke traditie op het gebied van verhalen vertellen. De mythes over elfen, spoken en griezelige buitenaardse wezens zijn dan vaak de onderwerpen. Ze worden doorverteld van generatie op generatie. Ze vinden het prachtig als men elkaar en u de stuipen op het lijf kan jagen. Een vakantie Ierland zit daarom ook in dit opzicht vol verrassingen. 
 
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het landschap van Ierland zeer gevarieerd. In het westen vindt men hoge rotsen en kliffen. Hier ligt met ruim 1.035 meter ook het hoogste punt van Ierland. In het midden van Ierland is het landschap glooiend en komen er zeer veel riviertjes en visrijke meertjes voor. Door dit gebied loopt ook de langste rivier van Ierland. De oostkust van Ierland wordt gevormd door duinen en de mooiste en schoonste stranden van Europa. Het is alleen jammer dat de temperatuur het vaak niet toestaat om hier optimaal gebruik van te kunnen maken. 

Een vakantie Ierland is bij uitstek geschikt voor mensen die van een actieve vakantie houden. Met name voor de liefhebbers van fiets- wandel- watersport- golf- en visvakanties biedt Ierland unieke en adembenemende mogelijkheden. Wij adviseren u dan ook nadrukkelijk, als u Ierland voor het eerst gaat bezoeken, om dit met de eigen auto te gaan doen en uw eigen fietsen mee te nemen. Waarom? U bent dan in staat om op alle spectaculaire plaatsen te komen. En als u van alle inspanningen trek heeft gekregen een van de vele pittoreske vissersplaatsjes aan te doen waar u de lekkerste en smaakvolste kunt eten.  


Meer organisaties tonen