Vakantie Groot-Brittannië is optimaal genieten  

Great Britain is tijdens uw vakantie at Your service

In de volksmond staat het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord Ierland vooral bekend als Engeland. Daarna wordt in een adem de hoofdstad Londen genoemd met zijn schitterende musea, theaters, pubs, geschiedenis, tradities en vele bezienswaardigheden. We doen hiermee Groot-Brittannië ernstig tekort, omdat we met Engeland slechts een klein deel van dit magnifieke eiland met zijn unieke bewoners in de 'picture' plaatsen. Laten we de feiten voor een vakantie Groot-Brittannië eens op een rijtje zetten.

Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland bestaat uit Engeland, Schotland,  Wales en Noord-Ierland. Daarnaast horen bij Groot-Brittannië ook tal van eilandengroepen zoals:  de Hebriden in het westen, de eilanden Man en Anglesey in de Ierse Zee, de Shetland- en Orkney eilanden in het noorden en de Kanaaleilanden en het eiland Wight in het Kanaal. U weet dus nu precies waarom de naam Engeland verkeerd is.

vakantie Groot-Brittannië  © VisitBritain

De bewoners van Groot-Brittannië hebben veel gemeen met elkaar. Traditie, normen en cultuur staan hoog in het vaandel. Als je als bezoeker de oversteek van het Europese vaste land hebt gemaakt voel en merk je direct het verschil qua levensstijl. De mensen zijn anders, vriendelijker en uitgezonderd Londen minder gejaagd. Veel vakantiegangers spreekt dit enorm aan en zijn voor de rest van hun leven verkocht. De anglofiel is geboren en men zal jaarlijks voor een vakantie Groot-Brittannië gaan kiezen. 

Groot-Brittannië is een fantastisch eiland. De variatie van het landschap, de steden en vooral niet te vergeten haar bewoners is enorm. Ze zijn trots op hun streek en land. Noem een Schot of Ier geen Engelsman, want dat wordt niet geaccepteerd. Hun landen maken weliswaar onderdeel uit van de UK maar in hart en nieren zijn ze hun eigen land trouw.

Tijdens uw vakantie Groot-Brittannië kunt u veel bezienswaardigheden bewonderen zoals bergketens en meren, nationale parken, kastelen en schitterende steden als Newcastle, Glasgow en Edinburgh in het noorden tot prachtige stranden, mondaine badplaatsen en (kasteel)tuinen in het zuiden. Daarnaast is Groot-Brittannië voor cultuurliefhebbers het ware walhalla. Vrijwel nergens ter wereld is er in steden en dorpen zoveel te bezichtigen en te ontdekken.

Ook mogen we de vele eilandengroepen als eventuele bestemming voor een vakantie Groot-Brittannië absoluut niet vergeten. Elke eilandengroep heeft haar eigen landschap, tradities, cultuur, klimaat en karakteristieke bevolking die er voor zorgen dat u als toerist steeds aangenaam wordt verrast tijdens uw vakantie Groot-Brittannië. Kortom u raakt als toerist nooit uitgekeken in dit bijzondere verenigde koninkrijk.  


Meer organisaties tonen