Vakantie Hongarije via Waarheenmetvakantie.nl

Hongarije is vakantie in het land van goulash, paprika en paarden 

Hongarije heeft haar toeristische bekendheid in West-Europa vooral te danken aan de hoofdstad Boedapest. Deze wonderschone stad wordt niet voor niets door velen de 'Parel van de Donau' genoemd. In deze stad vindt u zo'n indrukwekkend aantal historische gebouwen, monumenten, paleizen, pleinen en musea dat u als toerist tijd te kort komt om de belangrijksten in één vakantie Hongarije te kunnen zien. En dan hebben we het niet eens over de wereldberoemde warmwaterbaden en bronnen. Maar een vakantie Hongarije heeft veel meer te bieden. 

Hongarije ligt in centraal Europa. Het grenst aan Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne Roemenië, Servië, Kroatië en Slovenië. Het is ruim twee keer zo groot als Nederland en er wonen meer dan tien miljoen mensen. De hoofdstad is Boedepast waar een kleine 2 miljoen mensen wonen.  

vakantie Hongarije © Thomas Depenbusch / CC Flickr.com

Hongarije is relatief vlak te noemen. Echte bergen zijn er niet. Het hoogste punt ligt in het uiterste noordoosten en is 1.014 meter hoog. Het noorden van het land is het sterkst begroeid. In het zuiden van Hongarije vindt u de Poesta's.  Hongarije is bij uitstek het land van de paprika. Bijna de helft van alle paprika's in de wereld worden hier verbouwd. Daarnaast heeft het een lange traditie op het gebied van paardenfokken. Bekende Hongaarse rassen zijn de Nonius en de Furioso die beiden gefokt worden in Mezöhegyes.

Maar voor cultuur liefhebbers zijn er nog vele andere steden, die niet onder doen voor Boedapest. Historische plaatsen als Sopron, Szeged, Visegrád, Szentendre, Estergom en Pecs zijn een bezoek meer dan waard. Het blijkt wel uit het feit, dat Pecs in 2010 de culturele hoofdstad van Europa is. U zult tijdens uw vakantie Hongarije dan ook tijd en ogen tekort komen.   

In Hongarije hebben we met twee klimaten te maken. In het merendeel van het land is er sprake van een landklimaat. Warme droge zomers met koude relatief vochtige winters. In de regio Pecs, in het zuiden van het land, is er sprake van een submediterraan klimaat. Warme zomers en relatief milde winters. Hongarije heeft vanwege de ligging en de bergketens die om het land heen liggen jaarlijks een kleine 2.000 zonne-uren. Dit zijn uitstekende condities voor een vakantie Hongarije.

Hongarije biedt uitstekende mogelijkheden voor een actieve vakantie. Het glooiende landschap is bij uitstek geschikt voor een fiets- of wandelvakantie. Deze vorm van recreatie groeit jaarlijks met 50%. Maar een vakantie Hongarije biedt ook mogelijkheden voor liefhebbers van watersport. Het land ligt weliswaar niet aan een zee, maar het Balatonmeer biedt met een oppervlakte van 600 km2 uitstekende mogelijkheden om alle vormen van watersport te beoefenen. Bovendien is het water met een gemiddelde temperatuur van 28 graden heerlijk om in te zwemmen.

Hongarije is zuinig op haar natuur. Verspreid over het land zijn er 10 nationale parken en 28 beschermde natuurgebieden, waarin zeer veel soorten vogels, otters en salamanders voorkomen. Het meest bekende nationale park is de poesta bij Hortobágy. In enkele nationale parken kunt u spectaculaire grottentochten maken onder begeleiding van een gids. Resumerend kan gesteld worden, dat Hongarije een vakantieland is dat veel te bieden heeft. De gastvrije bevolking heet u dan ook graag van harte welkom.   


Meer organisaties tonen