Vakantie Slowakije in een onwaarschijnlijk mooi landschap

Slowakije voor een indrukwekkende en voordelige vakantie 

De populaire vakantielanden moeten op gaan passen, want de komende jaren zal Slowakije ongetwijfeld veel Nederlandse toeristen naar zich toe gaan trekken. Het gastvrije Slowakije heeft namelijk naast een onwaarschijnlijk mooi landschap, veel bezienswaardigheden en een scala aan mogelijkheden voor een actieve vakantie. Daarbij is een vakantie Slowakije voor ons goedkoop.

Slowakije bestaat als zelfstandig land heel kort. Het maakte zich in 1993 na een referendum los van Tsjechië, waarmee het sinds 1918 een natie vormde. Slowakije grenst aan Oostenrijk, Tsjechië, Polen, de Oekraïne en Hongarije. Het land is in omvang 1.2 keer groter dan Nederland en er wonen bijna 5.5 miljoen inwoners. De hoofdstad is het bruisende Bratislava.

vakantie Slowakije © Stefan Weihs | www.flickr.com/photos/stefan-w/

Een vakantie Slowakije is ideaal voor mensen die van bergen en landschappen houden. Zo vindt u er eeuwenoude oerbossen, hoge bergen en diepe ravijnen, imposante watervallen, uitgestrekte wijngaarden, grottenstelsels, rivieren en beken, mineraalbronnen, meertjes en zelfs geisers. Door dit schitterende landschap zijn maar liefst 12.000 kilometer gemarkeerde (berg)wandelpaden en 6.000 kilometer gemarkeerde fietspaden uitgezet.

Daarnaast zijn er in Slowakije een groot aantal cultuurhistorische bouwwerken en gebouwen te bezichtigen. Absolute aanraders zijn de stadjes Banska Stiavnica en Bardejov, de houten kerken in de Karpaten en Bratislava. Als u tijdens uw vakantie Slowakije de hoofdstad bezoekt zijn ook de vele musea en galeries beslist een bezoek waard. Voor een uitgebreid overzicht van alle bezienswaardigheden in Slowakije raadpleegt u de gelijknamige rubriek.

De traditionele Slowaakse keuken is eenvoudig maar te overvloedig. De grootte van de porties is veelal overweldigend. Als u voor het eerst in een restaurant komt raden wij u aan geen voorgerecht te bestellen, want anders zal een belangrijk deel van uw hoofdgerecht blijven staan. De prijzen van eten en drinken zijn uitgezonderd Bratislava voor onze begrippen laag te noemen.

Over het klimaat hoeft u tijdens uw vakantie Slowakije niet te klagen. De zomers zijn er warm. In de hogere gedeelten van de bergen liggen de temperaturen enkele graden lager. Slowakije biedt ook 's winters uitstekende mogelijkheden om alle takken van de wintersport te bedrijven. Er is echter wel een belangrijk verschil met de bekende wintersportgebieden. Het prijsniveau van een vakantie Slowakije ligt een stuk lager. 

Het gevarieerde Slowakije is wat ons betreft een fantastisch vakantieland waar het zowel zomers als 's winters goed toeven is. Bovendien is het prijsniveau van de restaurants, uitgezonderd Bratislava, dermate laag dat iedereen zich de luxe kan permitteren om vakantie te vieren.    


Meer organisaties tonen