Bezienswaardigheden Slowakije 

Liefhebbers van cultuurhistorische- en natuurlijke bezienswaardigheden kunnen in het mooie Slowakije goed aan hun trekken komen. 

Op cultuurhistorisch gebied is het aanbod overvloedig. Slowakije kent meer dan 100 kastelen zoals het kasteel van Devin en een groot aantal karakteristieke historische gebouwen en monumenten. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de houten kerken in de Karpaten, de stadjes Banska Stiavnica en Bardejov. Niet voor niets  staan deze bezienswaardigheden dan  ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Maar u moet beslist ook de hoofdstad Bratislava bezoeken, want het culturele aanbod in deze bruisende stad is verrassend groot. 

Slowakije beschikt over veel natuurschoon en de overheid is hier zuinig op. Bijna een kwart van Slowakije is beschermd natuurgebied. Maak tijdens uw vakantie dan ook beslist tijd vrij voor het bezoeken van een van de negen nationale parken. De landschappen zijn namelijk indrukwekkend. Uitgestrekte bossen, rotsmassieven, imponerende watervallen, diepe kloven, ravijnen, meren en grotten wisselen elkaar af. Het populairst zijn de parken Slovensky Raj en Tatry die vrij toegankelijk zijn. 

Op de site van het Slowaaks Verkeersbureau, de enige officiële vertegenwoordiger voor toerisme naar Slowakije, worden de meeste bezienswaardigheden in Slowakije uitvoerig beschreven. Voor de rubriek 'Culture en sights' raadpleegt u de link bezienswaardigheden Slowakije 

bezienswaardigheden Slowakije © Jorge Láscar | www.flickr.com/photos/jlascar/


Meer organisaties tonen