Vakantie Griekenland Waarheenmetvakantie.nl

Een vakantie naar de bakermat van onze beschaving 

Wie het over een vakantie Griekenland heeft denkt aan zon, zee, cultuur en heerlijk eten. Het land van de goden is voor velen dan ook het perfecte vakantieland, omdat men er terecht kan voor zowel een zonovergoten strandvakantie als een cultuur-vakantie door de bakermat van onze beschaving.

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa. Het grenst aan Albanië, Macedonië, Bulgarije, Turkije en wordt uitgezonderd het noorden omringd door zeeën. In het land wonen ruim elf miljoen mensen, waarvan er in de hoofdstad Athene meer dan een derde wonen. Griekenland is in twee gedeelten op te splitsen. Het vaste land bestaat uit een vruchtbaar bergachtig achterland en een omvangrijk schiereiland dat de Peloponnesus heet. Het andere deel bestaat uit meer dan 1.500 eilanden, waarvan er slechts een kleine 200 bewoond zijn. Als toeristen voor een vakantie Griekenland kiezen, dan wordt er vaak gekozen voor de eilanden Kreta, Kos, Corfu en Rhodos. 

Vakantie Griekenland © Tilemahos Efthimladis / Flickr cc

Griekenland is bij velen van ons bekend om de bepalende rol die het in de Oudheid gespeeld heeft en het feit dat in het land de basis is gelegd voor onze westerse beschaving. Namen als  Plato, Socrates, Pythagoras, Hippocrates en Aristoteles zijn bij eenieder bekend. Maar ook plaatsen en bouwwerken als de Acropolis, Marathon, Delphi, Olympia en de middeleeuwse stad van Rhodos zijn begrippen. Griekenland is feitelijk een verzamelplaats van archeologische plaatsen en bouwwerken. Niet voor niets staan er zestien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u in de Oudheid geïnteresseerd bent is een vakantie Griekenland cultureel smullen en genieten. 

Toch gaan verreweg de meeste Nederlanders voor een vakantie Griekenland naar een van de vele eilanden die het land rijk is. Want het Griekse mediterrane klimaat staat met meer dan 300 dagen zon, weinig regen en de combinatie van hoge tempe-raturen en een heerlijk zeewindje garant voor ideale condities. We laten gemaks-halve de zuivere lucht, het landschap, de vriendelijke bevolking en het overheerlijke eten maar even buiten beschouwing.    

Tussen de eilanden wordt door ferrymaatschappijen een intensieve dienstregeling verzorgd. Voor de eilandbewoners is dit feitelijk de enige wijze van vervoer, uitgezonderd het vliegtuig. Van mei tot en met oktober maken veel (jonge) toeristen van deze ferries gebruik om relatief goedkoop verschillende eilanden te kunnen bezoeken. Dit staat beter bekend als island hopping. Steeds vaker komt men op de grotere eilanden toeristen met de eigen camper of caravan tegen. Dit heeft te maken met de stijgende populariteit van de bootverbinding tussen Italië en Griekenland. Voor het overige zijn de eilanden een echte vliegbestemming. 

We zien de laatste jaren, dat er in toenemende mate belangstelling begint te ontstaan voor het vasteland van Griekenland. En ons inziens terecht, want het land heeft een indrukwekkende natuurschoon, die u het beste in een van de nationale parken kunt bewonderen. Op deze wijze kunt u optimaal gebruik maken van de vele mogelijkheden die een vakantie Griekenland biedt om er een onvergetelijke natuur- cultuur- en strandvakantie van te maken.       


Meer organisaties tonen