Vakantie Overijssel in een mooie provincie

Overijssel is een aantrekkelijke provincie om op vakantie te gaan, omdat de provincie beschikt over een rijk en gevarieerd landschap. De provincie Overijssel valt qua landschap in 3 gebieden op te delen te weten:

  • De kop van Overijssel: Dit gedeelte van Overijssel is waterrijk met veel meren
  • Het Salland: In dit gedeelte van Overijssel vindt u vooral weilanden en heuvels
  • Twente: Dit is een zeer bosrijk gebied

Niet voor niets wordt Overijssel de ‘Tuin van Nederland’ genoemd. Als toerist kunt u kiezen voor de streek die u het meeste aanspreekt. En dat doen jaarlijks dan ook zeer veel toeristen. Als vakantie provincie is Overijssel dan ook populair. Zeker bij grote groepen mensen die van een actieve fietsvakantie, wandelvakantie, kamperen of een vakantiebungalow houden.

© Sjaak Kempe | vakantie Overijssel

De hoofdstad van de provincie Overijssel is Zwolle. Wanneer u in deze regio op vakantie bent moet u beslist een bezoek brengen aan de historische binnenstad van Zwolle met haar schitterende grachten en museum de Fundatie met zijn karakteristieke bouw.

Wanneer we de provincie Overijssel nader bekijken dan vinden we in het noordwesten het waterrijke gebied ‘De kop van Overijssel’. Hier ligt het Nationaalpark Weerribben-Wieden waar u heerlijk kunt fietsen, wandelen en varen. Het internationaal bekende Giethoorn met haar vele kanaaltjes en bruggetjes vindt u hier ook en is een bezoek meer dan waard.

In het midden van Overijssel vinden we weilanden en heuvels. In ons vlakke Nederland ook wel ‘bergen’ genoemd. Denk aan Holterberg (60 m. hoog) en Lemelerberg (78 m. hoog). In dit heuvelachtige gedeelte van Salland vinden we heidevelden en beekjes. In het vlakke gedeelte vinden we veel weilanden en eeuwenoude Hanzesteden als Deventer.

In het zuidoostelijke deel van Overijssel vinden we Twente. Een bosrijke streek met een schitterende natuur. Twente is van oudsher een belangrijk industriegebied, dat vroeger vooral bekend stond om haar vele textielfabrieken. Voor toeristen die van wandelen en fietsen houden is deze afwisselende streek een ideale omgeving. Twente ligt op een steenworp afstand van Duitsland. Dagtrips naar Duitsland zijn dan ook eenvoudig te maken.

Samenvattend. Overijssel is een ideale provincie voor het houden van een korte of lange vakantie met het gezin of met zijn tweeën.


Meer organisaties tonen