Vakantie Litouwen heeft veel te bieden

Geniet van uw vakantie in het middelpunt van Europa

Voor veel Nederlanders is Litouwen een onbekend vakantieland. Het is voor de meesten van ons dan ook bijna niet voor te stellen, dat de hoofdstad Vilnius jaarlijks door ruim 700.000  toeristen wordt bezocht en de schitterende zandstranden al tientallen jaren voor bijna een miljoen toeristen de reden zijn voor een vakantie Litouwen. Wellicht, dat u na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig en enthousiast wordt over een vakantie Litouwen.

vakantie Litouwen © www.vilnius-tourism.lt

Litouwen ligt in het noordoosten van Europa. Het land wordt vaak in een adem met Estland en Letland genoemd, omdat het hiermee de Baltische staten vormt. Van deze 3 landen is Litouwen het grootst en het zuidelijkst gelegen. Het ligt aan de Baltische zee (Oostzee) en grenst aan Polen, Letland, Wit Rusland en Kaliningrad. Een saillant detail is dat het theoretische middelpunt van Europa in Litouwen ligt.

Litouwen is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland. Toch wonen er nog geen 3,5 miljoen inwoners. Het land is net als Nederland relatief vlak en water- en bosrijk. Zo heeft het bijna 3.000 meren en bestaat een derde van de oppervlakte uit bos. De bijna 100 kilometer lange kuststreek wordt grotendeels gevormd door de Koerse Schoorwal. Hier vindt u o.a. de hoogste duinen van Europa. Litouwen heeft verspreid over het land een groot aantal nationale parken. De hoofdstad  van het land is Vilnius.

Vroeger was Litouwen een machtig land en heeft het mede hierdoor een rijk historisch verleden. Dit komt vooral tot uiting in de vele gebouwen, kastelen, ruïnes, kerken en oude binnensteden die goed bewaard gebleven zijn. Niet voor niets staan er velen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. U moet beslist de oude en vooral gezellige binnenstad van Vilnius gezien hebben tijdens uw vakantie Litouwen. Naast veel cultuur vindt u er veel winkels en restaurants met sfeervolle terrassen, waar u zich geweldig kunt laten verwennen. Want de prijzen in Litouwen zijn laag.   

Bent u meer een liefhebber van een actieve natuurvakantie? Of wilt u zich heerlijk laten verwennen in een van de betaalbare sanatoria? Dan bieden de vele natuur-parken en dorpen zoals Druskininkai u tijdens uw vakantie Litouwen uitstekende mogelijkheden. Een aanrader is ook het platteland met haar traditionele houten huisjes en de eindeloze velden. U waant zich hier echt in een totaal andere wereld. Liefhebbers van een 'luie' zonvakantie kunnen volledig aan hun trekken komen aan de kust. De schitterende zandstranden zijn een lust voor het oog. Enkele bekende badplaatsen zijn Neringa en Palanga. Als u aan de kust verblijft moet u zeker de zeehaven Klaipeda een keer gaan bezoeken. 

De combinatie van een rijke cultuur, natuur en een aantrekkelijk klimaat zorgen er voor, dat een vakantie Litouwen voor een brede groep mensen een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief is. Het is dan ook niet zo verwonderlijk, dat jaarlijks het aantal vakantiegangers vanuit West-Europa sterk toeneemt.    


Meer organisaties tonen