Vakantie Servië is een absolute aanrader 

Een vakantie naar het land van de festivals en evenementen

Als men het over Servië heeft, dan komen er bij de veel mensen geen vakantiebeelden naar boven. Daar zijn de beelden van de burgeroorlog voor veel mensen nog te vers voor. Inmiddels heeft een nieuwe regering plaatsgemaakt voor de toenmalige leiding en is er veel veranderd in het mooie land. De ontwikkelingen in het land zijn zo snel gegaan, dat een vakantie Servië een van Europa's belangrijkste en interessantste onbekende bestemmingen is. 

Servië grenst aan zeven landen te weten Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en sinds kort Kosovo. Het land is in oppervlakte een kleine twee keer groter dan Nederland en er wonen slechts 7.4 miljoen inwoners. De hoofdstad is de  bruisende metropool Belgrado waar zo'n 1.7 miljoen inwoners wonen.

vakantie Servië © Marko Kudjerski | www.flickr.com/photos/marko8904/

Belgrado is een echte metropool. Naast veel bezienswaardigheden beschikt het over een rijk cultureel leven. Er zijn geweldige galleries, musea en theaters. Bovendien worden er het gehele jaar door veel festivals en evenementen georganiseerd. En voor liefhebbers van een levendige stedenreis is het uitermate geschikt, want het uitgaansaanbod behoort tot de absolute top in het zuidoosten van Europa. U kunt tijdens uw vakantie Servië dan ook niet om Belgrado heen. 

Als men kiest voor een vakantie Servië komen vooral liefhebbers van cultuur en natuur aan hun trekken. Het aanbod kerken, kloosters, prehistorische opgravingen, Romeinse- en Turkse gebouwen en bouwwerken is namelijk groot te noemen. Daarnaast beschikt Servië over een landschap dat gevarieerd genoemd mag worden en in veel gevallen nog ongerept is. Het noorden van Servië is vlak en het midden en zuiden van het land zijn bergachtig. In de vier nationale parken en de vele natuurgebieden ziet men er op toe dat de flora en fauna zich ongestoord kunnen ontwikkelen.

Het klimaat in Servië is geschikt voor het houden van een geslaagde vakantie. De zomers zijn warm en de winters zijn er koud. De Servische bevolking is zeer gastvrij en houdt veel van (traditionele) festivals en evenementen. Het zal u tijdens uw vakantie Servië dan ook niet verbazen dat het aanbod verbazingwekkend groot (zie hiervoor de rubriek festiviteiten) is.

Een vakantie Servië heeft mij volkomen verrast, want je hebt toch van tevoren een bepaalde perceptie als je over het land praat. Maar de gastvrije bevolking, het weer, het landschap, de bezienswaardigheden en het prijsniveau maken van Servië een land waar het als vakantieganger goed toeven is.


Meer organisaties tonen