Wetenswaardigheden Servië

Onderstaande wetenswaardigheden Servië geven u beknopt een beeld over dit mooie en gastvrije land.

Oppervlakte:
77.474 km2 (1.87 * Nederland)

Landnummer (tel.):
00 381

Landcode:
SRB

Ligging:
Servië grenst aan Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Macedonië en tenslotte Kosovo.

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Servië

Afstand:
Utrecht - Belgrado 1.685 kilometer

Inwoners:
7.379.339 inwoners

Hoofdstad:
Belgrado

Taal:
Servisch

Munt:
Servische Dinar (RSD)

Wisselkoers:
RSD = € 0,0105

Belangrijke steden:
Belgrado, Kragujevac, Negotin, Nis, Novi Sad, Sombor, Subotica,  Velika Plana en Vrsac.

Klimaat:
In Servië is er sprake van een gematigd landklimaat. De zomers in Servië zijn warm tot heet en de winters zijn er koud. De meeste neerslag valt in de maanden april en mei. In de bergen zijn de zomers minder warm en de winters zeer koud. 

Vervoer:
De infrastructuur en kwaliteit van het (hoofd)wegennet in Servië zijn redelijk tot zelfs goed. De herstelwerkzaamheden van de oorlog zijn voortvarend aangepakt. Inmiddels worden zelfs de knelpunten opgelost, die veroorzaakt worden door het grote verkeersaanbod. Alleen in de bergstreken en het zuidwesten van Servië zijn relatief veel wegen nog onverhard. Servië heeft een uitstekend busnetwerk, dat alle steden en dorpen met elkaar verbindt. Het treinnetwerk, dat verzorgd wordt door de Serbian Railways, is eveneens uitgebreid. Het is alleen langzaam vanwege het verouderde materiaal. Servië heeft verschillende vliegvelden. De belangrijkste vliegvelden liggen bij Belgrado en Nis.
 


Meer organisaties tonen