Bezienswaardigheden Servië 

Net als veel andere landen op de Balkan heeft Servië veel te bieden. Verspreid over het mooie land zijn er veel cultuurhistorische en natuurlijke bezienswaardigheden te bewonderen. Met name in de grote steden Belgrado, Nis en Novi Sad vindt u op een relatief kleine oppervlakte een groot aanbod culturele bezienswaardigheden.  

Als u in Belgrado op vakantie bent moet u beslist de tempel van Saint Sava, het Nationale Museum, het Parlementsgebouw, het Kalemegdan fort en een van de schitterende parken gaan bezoeken. En nadat u dit gedaan heeft laat u zich heerlijk verwennen in een van de vele restaurants of cafés die deze bruisende stad rijk is. 

Het paleis van Galerius; de forten, kloosters en kerken uit de Middeleeuwen bij Stari Ras en het Studenica klooster zijn vermeldingen die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Vergeet niet als u in Servië op vakantie bent om een van de vele romeinse nederzettingen of prehistorische opgravingen te bezoeken. Deze zijn in Servië namelijk zeldzaam mooi. 

Naast cultuur is Servië een land waar men het landschap voor een groot deel nog in de oorspronkelijke staat heeft weten te behouden. In de vier nationale parken Djerdap, Fruska Gora, Kopaonik, Tara en de vele natuurgebieden die het land rijk is, ziet men er ook op toe dat dit zo blijft. Voor de mooiste plekken kunt u zich het beste door een gids laten rondleiden.

De Nationale Organisatie voor Toerisme van Servië heeft voor u op haar website de belangrijkste  bezienswaardigheden in Servië uitvoerig beschreven. U raadpleegt voor deze beschrijvingen de link bezienswaardigheden Servië

bezienswaardigheden Servië © flickr.com/photos/marko8904/

 


Meer organisaties tonen