Vakantie Macedonië via waarheenmetvakantie.nl

Op vakantie naar de ruwe diamant van het Balkanschiereiland

Dat een prachtige natuur en een schat aan cultuur-historische bezienswaardigheden niet de garantie bieden om als land een populaire vakantiebestemming te zijn, blijkt wel in het geval van Macedonië. Want het aantal toeristen dat voor een vakantie Macedonië kiest is beperkt.

Een vakantie Macedonië heeft alles te bieden waar de toerist vandaag de dag naar op zoek is. Het mooie land heeft een indrukwekkend landschap. Spectaculaire bergketens worden afgewisseld door bossen, meren en rivieren. Verspreid over het land vindt u een schat aan cultuur-historische monumenten zoals kerken, kloosters, moskeeën en archeologische vindplaatsen die hun weerga niet kennen. 

Ook aan het klimaat kan het niet liggen, want Macedonië heeft een landklimaat dat zorgt voor warme droge zomers en winters die relatief koud zijn en waar voldoende sneeuw valt voor een geslaagde wintersportvakantie. Dan zal een vakantie Macedonië wel duur zijn zult u denken. Ook dit is niet het geval. Macedonië is een van de goedkoopste vakantielanden van Europa. U krijgt veel waar voor uw Euro. 

vakantie Macedonië © flickr.com/photos/minuseleven

Macedonië ligt op het Balkanschiereiland en grenst aan Griekenland, Bulgarije, Servië en Albanië. De oppervlakte van Macedonië is de helft van Nederland. Er wonen ruim 2 miljoen inwoners, waarvan er bijna ¼ woonachtig zijn in de hoofdstad Skopje. Bijna 80% van Macedonië is bergachtig en het land heeft een kleine vijftig meren waarvan het meer van Ohrid en het meer van Prespa het grootste zijn.

Ondanks het schitterende berglandschap zijn het juist de meren waar het merendeel van de buitenlandse toeristen voor een vakantie Macedonië naar toe trekken en waar ruim 80% van de beschikbare accommodatie van Macedonië is gelegen. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het internationale vliegveld, dat nabij het meer ligt en het feit dat er aan de oevers schilderachtige plaatsen liggen als Struga en Ohrid waarvan de laatste zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Voor liefhebbers van een actieve en / of culturele vakantie is Macedonië absoluut nog een ruwe diamant te noemen. Liefhebbers van bergen, flora en fauna moeten tijdens hun vakantie Macedonië absoluut een bezoek gaan brengen aan een van de volgende nationale parken Mavrovo, Pelister of Galicica. U weet werkelijk niet wat voor overweldigends u allemaal te zien krijgt. Laat u voor de mooiste plekken en uw veiligheid vergezellen door een betaalbare gids, want er komen in het wild dieren als beren, wolven, vossen en zelfs lynxen voor.

Voor liefhebbers van cultuur historische bezienswaardigheden is het aanbod ook groot (zie rubriek bezienswaardigheden). Folklore en traditionele ambachten nemen nog steeds een belangrijke plaats in bij de Macedoniërs. Daarnaast worden er in het land relatief veel festiviteiten en evenementen gehouden, zoals het zomerfestival in Ohrid.

Macedonië heeft alles in zich om een populair vakantieland te worden. In het land kunt u uitstekend terecht voor een betaalbare zomer- en wintersportvakantie. De overheid zal aandacht moeten gaan geven aan de vele (unieke) mogelijkheden die het land heeft voor een vakantie Macedonië. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van het toerisme zeer belangrijk, dat er weer rechtstreekse vluchten komen vanuit Nederland naar zowel Ohrid als Skopje.


Meer organisaties tonen