Vakantie Montenegro waarheenmetvakantie.nl 

Montenegro het meest complete vakantieland op de Balkan

Als men al iets weet te vertellen over Montenegro, dan wordt al gauw gezegd dat dit het land van de zwarte bergen is. Dat klinkt dus niet aanlokkelijk om een vakantie Montenegro te boeken, want u gaat toch niet op vakantie naar een somber 'zwart' land. Afhankelijk van uw voorkeur wilt u tijdens uw vakantie verblijven in een schitterende omgeving die in alle opzichten veel te bieden heeft en waar het natuurlijk heerlijk weer is. En een vakantie Montenegro heeft dit allemaal.

Hoe kan dit nu zult u denken? Eerst het misverstand uit de wereld helpen. Het land kreeg deze naam in de vijftiende eeuw van de Venetianen toen Montenegro nog behoorde tot dit koninkrijk. Montenegro betekent zwarte (negro) bergen (monte). In werkelijkheid is de natuurschoon in het land spectaculair te noemen. U vindt er bergen, een blauwe zee, canyons, idyllische meren, groene alpenweiden en een sprookjesachtige kuststrook. Uit al deze ingrediënten kunt u kiezen indien u voor een vakantie Montenegro besluit. 

vakantie Montenegro © www.flickr.com/photos/21078769@N00/

Montenegro ligt aan de Adriatische Zee. Het land grenst aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië en Albanië. In oppervlakte is het ongeveer 1/3 van Nederland. Er wonen een kleine 700.000 inwoners en de hoofdstad van het land is Podgorica. Het land is in meerdere opzichten rijk bedeeld. U vindt er tijdens uw vakantie Montenegro een schitterend gevarieerd landschap. Het ene moment ligt u op het strand van wellicht de mooiste kuststreek van het gehele Mediterrane gebied en binnen anderhalf uur kunt u wandelen of mountainbiken in de bergen of een van de vier nationale parken. Bezoek tijdens uw vakantie Montenegro zeker de baai van Kotor of het meer van Skadar.  

Op cultuurhistorisch gebied is Montenegro een waar openluchtmuseum. Verspreid over het land vindt u op een unieke wijze gebouwde historische dorpen en stadjes, waarin u schitterende bouwwerken, gebouwen en musea kunt bewonderen. Daar komt bovenop dat er gelukkig veel kunst bewaard is gebleven. Voor een overzicht verwijzen wij u graag naar de rubriek bezienswaardigheden. En buiten deze dorpen en stadjes vindt u o.a. in de kuststreek een flora van cipressen, kiwi's, olijven en palmen. Plaatsen die u beslist moet bezoeken zijn Budva, Herceq - Novi en Kotor.

De Montenegrijnen zijn trots op hun landschap. In de vier Nationale parken zorgt de overheid dat de flora en fauna zo veel mogelijk ongestoord hun gang kunnen gaan. Er bestaan zelfs plannen om het aantal parken uit te gaan breiden naar zes. Dat verklaart dan ook, dat het land zo populair is bij liefhebbers van een actieve cultuur- of natuurvakantie. Eveneens neemt de populariteit als zonvakantiebestemming versneld toe. En terecht, want het mediterrane klimaat in de kuststreek en het warme water van de Adriatische Zee staan garant voor ideale omstandigheden. 

Het kleine Montenegro is een gevarieerd vakantieland, dat voor vrijwel elke vorm van vakantie het nodige te bieden heeft. Een vakantie Montenegro zal voor velen dan ook een aangename verrassing zijn.


Meer organisaties tonen