Vakantie Georgië via waarheenmetvakantie.nl

Een vakantie in Georgië is haast te mooi om waar te zijn

Het land beschikt over de grootste verscheidenheid aan bloemen en planten in Europa. Dit geldt ook voor de verschillende landschappen, waarvan de meesten zelfs nog in hun originele staat verkeren. Hier liggen de hoogste bergtoppen (Shkara 5068 meter) van Europa en heeft het  schitterende stranden aan de Zwarte Zee. Daarnaast beschikt het land over bijzonder veel culturele bezienswaardigheden, een uitstekende keuken en een gastvrije bevolking. Voor een vakantie Georgië heeft het land in grote gedeelten een heerlijk mediterraan klimaat en het is voor ons een relatief goedkope vakantiebestemming. Kortom alle ingrediënten voor een ideale vakantiebestemming zijn aanwezig.

vakantie Georgië © flickr.com/photos/seifsallam/

En toch gaan er jaarlijks slechts een handjevol Nederlandse toeristen naar toe. Wat is hiervan de reden? De naam van deze bijzondere vakantiebestemming is……Georgië. Echter als de meeste Nederlanders aan Georgië denken, dan komen helaas andere beelden naar boven. En dat is ons inziens voor een deel ook terecht, want de relatieve instabiliteit van Georgië is nu bepaald niet uitnodigend voor het houden van een onbezorgde vakantie Georgië. En dat is werkelijk doodzonde, want toen het land nog een onderdeel uitmaakte van de Sovjet-Unie was het voor meeste Russen het favoriete vakantieland.

Georgië ligt tussen de zonnige zuidzijde van het Kaukasus gebergte en de Zwarte Zee. Het land grenst aan Rusland, Armenië, Azerbeidzjaan, Turkije en is ruim anderhalf keer groter dan Nederland. De hoofdstad van Georgië  is het multiculturele Tbilisi waar ruim een kwart van de 4.7 miljoen inwoners van Georgië wonen. Het landschap is heel bijzonder. Binnen enkele honderden kilometers verandert het landschap enorm. Van hooggebergten met talloze gletsjers en watervallen naar halfwoestijnen met grotsteden, van ongerepte natuurlijke bossen naar kuststreken. Welk een natuurschoon!    

Door Georgië stromen een groot aantal rivieren, die het gehele jaar garant staan voor een optimale waterhuishouding.  Daarnaast heeft het land ruim 2.000 bronnen met mineraalwater. In de (oer)bossen, die een kleine 40% van de oppervlakte van het land innemen, kunnen flora en fauna nog ongestoord hun gang gaan. Honderden plantensoorten komen nog alleen in Georgië voor. Breng daarom absoluut een bezoek aan een van de negen nationale parken die het land rijk is tijdens uw vakantie Georgië..

Zoals eerder aangegeven heeft Georgië, vanwege de vele bezettingen in het verleden, bijzonder veel bouwwerken zoals kerken, kloosters, kastelen, musea en grottensteden. Deze vindt u vooral terug in het oude gedeelte van de hoofdstad Tbilisi. Voor een compleet overzicht van de bezienswaardigheden in Georgië verwijzen wij u naar de rubriek bezienswaardigheden.

Het mooie Georgië heeft alles in huis om in de toekomst een populaire vakantiebestemming te worden. Voorwaarden zijn wel, dat de huidige regering er in slaagt om nog meer stabiliteit te creëren en om de kleine criminaliteit terug te dringen. 


Meer organisaties tonen