Vakantie Tsjechië is genieten in alle opzichten

Een veelzijdige en betaalbare vakantie Tsjechië

Beter en treffender kunnen wij een vakantie Tsjechië niet omschrijven. Feitelijk elke vorm van vakantiebeleving is hier mogelijk. Dus voor een culturele, actieve, romantische of zelfs 'luie' zonvakantie bent u in het kindvriendelijke Tsjechië aan het juiste adres. Het is dan ook niet zo verwonderlijk, dat steeds meer toeristen dit mooie en betaalbare land kiezen als bestemming voor hun zomervakantie. Wat maakt een vakantie Tsjechië zo bijzonder?

Als u Tsjechië bezoekt moet u absoluut enkele dagen reserveren voor de hoofdstad Praag. Deze duizendjarige hoofdstad is zonder twijfel een van de sfeervolste en mooiste metropolen van de wereld. U vindt er talloze monumenten, gebouwen, musea en galerieën. Cultuurliefhebbers komen er dan ook ogen en oren te kort. Dit geldt niet alleen voor Praag, want met meer dan 2.000 burchten, forten, kastelen en ruïnes is er in Tsjechië ongewoon veel bewaard gebleven.

vakantie Tsjechië © flickr.com/photos/pedrocaetano/

Voor gezinnen met kinderen is er tijdens een vakantie Tsjechië veel te beleven. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Dierentuinen - Hier kan men zowel overdag als 's nachts een kijkje achter de schermen nemen. Botanische tuin - Bezoek hier de tropische kas Fata Morgana. Het zeeaquarium - Dit biedt kinderen een unieke kijk in de onbekende waterwereld. Historische tram - Maak eens een rondrit door Praag. Riddertoernooi - In de bekende burcht Karlstejn. Aquaparken - In Liberec, Príbram of Neratovice. Openluchtmusea - Zoals het Wallachijs natuurmuseum en het museum in Zubrnice. Zoals reeds aangegeven is dit slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden, maar het moge duidelijk zijn dat er voor jong en oud veel te beleven valt als u een vakantie Tsjechië boekt.

Voor liefhebbers van een fiets- of wandelvakantie is het aanbod overweldigend in Tsjechië. Wat dacht u van 19.000 kilometer fietspaden en bijna 39.000 kilometer wandelroutes, die voorzien zijn van een uitstekende markering. En veel van deze paden zijn uitgezet in de mooiste gebieden, zoals het Boheems Paradijs, Boheems Zwitserland en de Adrspassko-teplické rotsen. Er zijn door de lokale overheid meer-daagse routes uitgezet, die u langs de mooiste plekken leiden. Om helemaal in de natuur op te gaan overnacht u onderweg natuurlijk op een camping of in de vrije natuur.

Van oudsher combineerde men een vakantie Tsjechië met een bezoek aan een van de vele kuuroorden. De eeuwenoude ervaring van de Tsjechen staat er garant voor dat u totaal relaxed terugkomt van uw vakantie. Naast de kuuroorden heeft Tsjechië een nieuw fenomeen namelijk de golfbanen. Inmiddels zijn er een kleine honderd golfbanen aangelegd die tot de betere in de wereld behoren. Voor liefhebbers van zwemmen en zonnebaden is het prachtige Máchameer een absolute aanrader.     

We kunnen globaal stellen dat Tsjechië een gematigd klimaat heeft. Het land ligt namelijk op de grens van een zeeklimaat naar een landklimaat. Daarom zijn er binnen het land aanzienlijke verschillen waarneembaar. Deze hebben alles te maken met de lokatie en hoogte waar u zich tijdens uw vakantie Tsjechië bevindt. 

Resumerend kan gesteld worden, dat Tsjechië als vakantieland veel te bieden heeft. Bovendien liggen de prijzen, ondanks de stijgingen in de afgelopen jaren, nog steeds aanzienlijk lager dan in de traditionele vakantielanden. Een reden te meer om dit land eens te gaan bezoeken. 


Meer organisaties tonen