Eten drinken uitgaan Tsjechië

Eenvoudig en stevig 

De Tsjechische keuken kunt u het best omschrijven als eenvoudig en stevig. Een groot stuk vlees vormt de basis voor de warme maaltijd en wordt vaak aangevuld met zuurkool, salades, bietjes of knoedels. Vaak completeren een smaakvolle soep en een nagerecht het geheel. Het is in Tsjechië nog steeds gebruikelijk om twee keer per dag een warme maaltijd te gebruiken. Als u in Tsjechië bent moet u beslist enkele traditionele streekgerechten proberen. Een aanrader voor kinderen is de wel of niet gevulde aardappelpannenkoek. 

Uit eten gaan is in Tsjechië, uitgezonderd Praag, voor Nederlandse maatstaven zeer voordelig. In Tsjechië is de nationale drank bier. Het woord pils komt niet voor niets uit de stad Pilzen. Tsjechen zijn ware meesters in het vervaardigen ervan en kennen vele heerlijke merken en soorten. U kunt in de grotere steden uitstekend uitgaan. Het aanbod is groot te noemen. Er zijn bars, bioscopen, concertzalen, discotheken, terrassen en theaters in overvloed. De gehanteerde prijzen zijn voor ons vriendelijk te noemen.       

© Pedro Nuno Caetano | www.flickr.com/photos/pedrocaetano/


Meer organisaties tonen