Vakantie Zweden is een absolute aanrader voor iedereen 

Een vakantie in het land van IKEA, H&M en Pippi

Zoals velen van ons op de basisschool geleerd hebben vormen Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken samen Scandinavië. Van deze landen is Zweden het meest bekend in de wereld. Dit heeft het mooie en gevarieerde land onder meer te danken aan de Nobelprijs, winkelketens als IKEA en H&M, kinderhelden als Pippi Langkous, Emil en Niels Holgersson en niet te vergeten haar vriendelijke bevolking. Genoeg redenen om voor een vakantie Zweden te kiezen. 

vakantie Zweden © Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Zweden is qua vorm net als Noorwegen en Finland langgerekt en in oppervlakte elf keer groter dan Nederland. Het land is in drie delen onder te verdelen. De meeste van de slechts negen miljoen inwoners wonen in het zuiden van Zweden. Vandaar dat u hier ook de grote steden Göteborg, Malmö en de schitterende hoofdstad Stockholm vindt. Bezoek deze steden tijdens uw vakantie Zweden. 

Geniet van de natuur tijdens uw vakantie Zweden

Het landschap in het zuiden is vlak en gevarieerd te noemen. Bossen worden afgewisseld door weiden, akkers, rivieren en meren. In het heuvelachtige midden van Zweden vindt u vooral bossen en meren. Dit gedeelte van het land wordt  Svealand genoemd en is het historische hart van Zweden. In het noorden vindt u bergen, bossen en moerassen die boven de poolcirkel over gaan in toendra's met lage struiken en rendiermos. Verspreid over het gehele land vindt u natuurparken waar nog veel wilde dieren voorkomen zoals rendieren en elanden.

De (grote) steden zijn uitermate geschikt voor een korte vakantie Zweden, omdat u er alle elementen aantreft die een stedenreis zo aantrekkelijk maken. Zo is de metropool Stockholm met haar oude centrum een absolute wereldtopper. Zwedens mooiste stad, maar minder geschikt voor een stedenreis, is de Hanzestad Visby op het eiland Gotland. Als u in de gelegenheid bent om deze middeleeuwse stad tijdens uw vakantie Zweden te bezoeken, moet u dit beslist doen. 

De Zweden zijn een kindvriendelijk volk en maken een vakantie Zweden dan ook uitermate geschikt voor het hele gezin. Dit blijkt onder meer uit de vele thema- en attractieparken die het land rijk is. Enkele bekende parken zijn het Gröna Lund park in Stockholm, Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby en Liseberg in Göteborg. Daarnaast zijn er dierentuinen, laagdrempelige musea als het openlucht museum Skansen die er voor zorgen dat kinderen zich geen moment zullen vervelen. 

Zoals u ziet biedt een vakantie Zweden voor elk wat wils. U kunt in het verleden duiken, een strandvakantie houden, in een van de mooie natuurparken tot rust komen, het stadsleven opzoeken of met de kinderen een van de vele parken, dierentuinen of musea bezoeken. Niet zo verwonderlijk dat steeds meer vakantie-gangers voor een vakantie Zweden kiezen, want waar vind je nog zo'n variëteit.

Dan blijven er voor velen van ons nog drie vragen over. Prijzen, weer en de taal. Het prijsniveau komt voor de levensbehoeften sterk overeen met Nederland. Doe uw aankopen in de grotere supermarkten. Het weer: In tegenstelling tot wat velen denken zijn de zomers in het zuiden en midden van het land warmer dan in Nederland. Het zuiden van Zweden is dan ook uitstekend voor een zonvakantie geschikt. Taal: U hoeft geen Zweeds te gaan studeren. Bijna alle Zweden spreken perfect Engels. 

Zweden is uitermate geschikt voor een autovakantie met het hele gezin en biedt naast rust, ruimte en natuur een gevarieerd aanbod voor het hele gezin. Realiseer u dat maar eens, als u over de rustige wegen van dit mooie land rijdt en met zijn allen geniet van het natuurschoon.


Meer organisaties tonen