Vakantie Finland wordt steeds populairder

Ga voor een actieve vakantie naar het land van de duizend meren

De toenemende belangstelling voor natuur, cultuur en de behoefte aan rust zorgen er voor dat een vakantie Finland zich in een steeds grotere populariteit mag verheugen. Dit heeft het dunbevolkte land vooral te danken aan haar ongerepte natuur, fauna en rijke historische verleden.
      
De wouden in Finland zijn immens en hebben een oppervlakte die meer dan zeven keer groter is dan de totale oppervlakte van Nederland. In deze wouden leven nog beren, elanden, rendieren en wolven.  Deze wouden worden onderbroken door tienduizenden meren, wilde rivieren en schitterende heuvelruggen die voor een adembenemend landschap zorgen, dat alle ingrediënten in zich heeft voor de perfecte actieve (natuur)vakantie. Het is noodzakelijk dat u zich goed voorbereid, als u voor een vakantie Finland kiest.  

vakantie Finland © Visit Finland / Petri Virtanen

Verspreid over het hele land komt u sporen uit de steen- brons- en ijzertijd tegen van de vroegere bewoners. Deze zijn het meest terug te vinden in het zuiden van Finland. Voor liefhebbers van cultuur is de oudste stad van Finland, Turku, een absolute aanrader. In deze vroegere hoofdstad van Finland vindt u onder meer schitterende musea, een prachtige kathedraal, een imposant kasteel en vele bezienswaardigheden uit het verleden. Een vakantie Finland is voor liefhebbers van cultuur dan ook een aanrader.

Het dunbevolkte Finland ligt tussen Zweden en Rusland en is ruim negen keer zo groot als Nederland. Het land is zeer uitgestrekt en een derde van de oppervlakte ligt boven de poolcirkel. Daarnaast is karakteristiek voor Finland dat het rijk is aan bijna 200.000 meertjes en meer dan 30.000 eilanden langs de kust. Van de oppervlakte bestaat 2/3 uit bossen en 10% uit water. Het landschap in het noorden van Finland wijkt sterk af met de rest van het land. Dit deel van Finland (Lapland) bestaat uit toendra's en hier leven de Lappen. De Åland-eilanden liggen voor de kust van Zweden en zijn georiënteerd op dat land.

De hoofdstad van Finland is Helsinki. Hier zijn vele bezienswaardigheden te bewonderen zoals de Dipolizaal, het plein van de senaat en de wereldberoemde Vesting Suomenlinna. Heel bijzonder is dat een grote stad als Helsinki omringd wordt door bossen, meren en parken. Helsinki hoort dan ook een onderdeel te zijn van uw vakantie Finland. 

De gemiddelde temperaturen in het zuiden van Finland komen zomers overeen met die in Nederland. De neerslagkans in Finland is zomers echter aanzienlijk lager. In het noorden is de gemiddelde temperatuur zomers een vijftal graden lager. Als compensatie krijgt u lange zomerdagen gepresenteerd vanwege het unieke fenomeen middernachtzon. 
    
Houdt u van flora en fauna, rust, ruimte, cultuur en frisse lucht? Dan is een vakantie Finland een absolute aanrader. De gastvrije Finse bevolking heet u graag van harte welkom.


Meer organisaties tonen