Een vakantie Monaco is genieten van luxe

Monaco een luxueus vakantie paradijs op een kale rots 

Toen prins Charles III in het jaar 1861 ruim 90% van Monaco afstond aan Frankrijk in ruil voor de formele erkenning van de onafhankelijkheid zullen weinig mensen er vertrouwen in gehad hebben, dat het arme vorstendom in amper 150 jaar zou uitgroeien tot het welvarendste land van de wereld. En toch is dit dankzij de bewuste keuze van prins Charles III om van gokken en toerisme de belangrijkste bron van inkomsten te maken gebeurd. 

Monaco is een dwergstaatje. Het grenst in het zuiden aan de Middellandse Zee en wordt in het westen, noorden en oosten omsloten door Frankrijk. De oppervlakte van het heuvelachtige land is slechts 2 km2. In Monaco wonen 33.000 inwoners en de hoofdstad is Monaco-ville. Het landschap van Monaco is, zover je daarover kunt spreken, heuvelachtig. Het vorstendom is namelijk tegen een heuvel gebouwd en kent sterke hoogteverschillen. U kunt zich wellicht voorstellen, dat elke vierkante meter van het land kostbaar is. De bebouwing van de stad bestaat voornamelijk uit torenflats met luxe appartementen, want Monaco is vanwege haar belastingklimaat erg populair bij de welgestelden der aarde. En voor deze groep is luxe een begrip. 

vakantie Monaco © Monaco Press Centre Photos

Toch is Monaco veel meer dan alleen een verzamelplaats van torenflats en rotsen. Enkele culturele bezienswaardigheden die u beslist moet zien tijdens uw vakantie Monaco zijn de kathedraal van Monaco, het prinselijk paleis en het Monte-Carlo casino. En dat geldt ook voor de vele bijzondere musea en parken waar unieke verzamelingen en soorten bij elkaar zijn gebracht. Zo heeft Monaco een park waar meer dan 7.000 verschillende soorten cactussen groeien en heeft het wereld-beroemde musea zoals het prehistorisch- en het Oceanografisch museum waar zelfs Jacques-Yves Cousteau nog directeur van is geweest. 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele extravagante sportwagens en jachten die u dagelijks kunt bewonderen als u van uw vakantie Monaco aan het genieten bent. Om in de belangstelling te blijven staan vinden er jaarlijks in Monaco een toenemend aantal internationale evenementen plaatst zoals de Rally van Monte Carlo, Grand Prix Formule I van Monaco en het Internationale Circus Festival. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat er elk jaar zoveel toeristen voor een korte vakantie Monaco kiezen.

Dankzij de ligging aan de Middellandse Zee beschikt het vorstendom over een heerlijk Mediterraan klimaat, dat een vakantie Monaco zeer aantrekkelijk maakt. De zomers zijn warm en droog en tijdens de milde winters is de neerslag beperkt. Het is dus niet verwonderlijk, dat de rijken der aarde hier graag willen wonen. En deze welgestelde inwoners hebben ervoor gezorgd, dat veel toprestaurants zich gevestigd hebben in Monaco. Op culinair gebied vindt u er dan ook elke Wereldkeuken. 

Uit bovenstaande kunt u opmaken dat Monaco meer is dan een belastingparadijs op een 'kale rots'. Het aanbod is divers en behoort in meerdere opzichten tot de top. Het enige nadeel zijn de prijzen in Monaco. Die liggen voor onze maatstaven hoog. Daar staat tegenover dat u wel veel kwaliteit en luxe geboden wordt. Houd hier dus rekening mee als u voor een vakantie Monaco kiest.          

footer logo waarheen met vakantie
Airlines
Touroperators
Ferries

Meer organisaties tonen