Vakantie Polen via Waarheenmetvakantie.nl 

Vakantie in onbekend Polen steeds populairder  

Op nog geen 800 kilometer van Utrecht ligt Polen. De hoofdstad van dit mooie land, dat 7,5 keer groter is dan Nederland en bijna 39 miljoen inwoners heeft, heet Warschau. Deze stad heeft het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad. Grote delen van de stad zijn toen helaas vernietigd. Polen heeft zeven buurlanden. In het westen grenst het aan Duitsland, in het noorden aan de Oostzee, in het oosten aan Rusland, Litouwen, Wit Rusland en de Oekraïne. Ten slotte grenst het in het zuiden aan Tsjechië en Slowakije. 

© Olgierd Rudak | Vakantie Polen

Het landschap in Polen is zeer gevarieerd. De grootste rivier van Polen heet de Wisla. Aan deze rivier, die Polen feitelijk in tweeën deelt, liggen naast de hoofdstad ook de historische steden Krakau, Torun en Gdansk. Ten westen van deze rivier liggen in de driehoek Poznan, Torun en Szczecin de 'Kassoebische Schweiz'. In dit overweldigende gebied vindt men schitterende bossen en meren waar men tal van activiteiten kan ondernemen tijdens de vakantie Polen. In het zuidwesten vindt u het Reuzengebergte. Dit dunbevolkte gebergte is een van de oudste massieven binnen Europa en biedt naast rust ook goede mogelijkheden voor een actieve vakantie zoals wandelen en mountainbiken.

Ten oosten van de Wisla vindt u in het zuid-oosten van Polen de Bieszczady. Dit is een uniek natuurgebied waar u tijdens uw vakantie Polen de mooiste wandelingen kunt maken. In het noord-oosten van Polen vindt u het Mazurisch merengebied. Waarna u in het Noorden van Polen terecht komt aan de Oostzeekust waar u de zo populaire brede en witte stranden vindt. De Polen zijn zuinig op hun natuur. Zij doen er alles aan om de naald- en loofbossen waarin veel wilde dieren leven te behouden en zelfs uit te breiden. 
 
Vanwege de ligging zal het duidelijk zijn, dat het op het Westen georiënteerde Polen cultureel door zowel Oost als West sterk beïnvloed is. Steden zoals Breslau, Danzig, Gdansk, Krakau, Torun, Zamosc en in iets mindere mate Warschau zijn voor cultuurliefhebbers ware architectonische monumenten. Ontdek de invloeden tijdens uw vakantie Polen. Met name het stadscentrum van Krakau maakt deze stad tot een van de belangrijkste cultuursteden in Europa. Daarnaast hechten de Polen veel waarde aan muziek en tradities. Hier zult u tijdens uw vakantie Polen regelmatig aangenaam mee verrast kunnen worden.

Omdat Polen op de grens ligt van een gematigd zee- en landklimaat kunt u als richtsnoer aanhouden dat het noorden een gematigd zeeklimaat en het zuiden en oosten een landklimaat hebben. Hetgeen in de praktijk betekent, dat in grote delen van het land de winters koud en de zomers warm zijn. 

Resumerend kan gesteld worden dat een vakantie Polen aan liefhebbers van culturele-  strand- en (actieve) natuurvakanties voor een redelijke prijs veel te bieden heeft. Het zal ons dan ook niet verbazen, dat dit fascinerende land de komende jaren een sterke groei van het aantal toeristen zal gaan meemaken.


Meer organisaties tonen