Vakantie Oostenrijk Waarheenmetvakantie.nl

Oostenrijk voor een vakantie in het populairste Alpenland  

Bij veel Nederlanders is een vakantie Oostenrijk nog steeds erg populair. Dit heeft alles te maken met het feit, dat het schitterende land als zomer- en wintersport bestemming zoveel te bieden heeft. Daarnaast heeft Oostenrijk voor liefhebbers van stedenreizen met Wenen een topbestemming binnen haar landsgrenzen.

Oostenrijk ligt in het centrum van Europa. Het grenst aan Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Italië. In oppervlakte is het land twee keer zo groot als Nederland en er wonen ruim acht miljoen inwoners. De hoofdstad is Wenen. De Alpen maken bijna 70% uit van de oppervlakte waardoor er forse hoogte verschillen zijn. Het overige grondgebied behoort tot het stroomgebied van de Donau. 

© Paul Arps / www.flickr.com/photos/slapers/ vakantie Oostenrijk

Zoals reeds eerder aangegeven zorgt het landschap ervoor, dat veel toeristen zowel 's zomers als in de winter voor een vakantie Oostenrijk kiezen. Miljoenen toeristen komen zomers naar het land om er te wandelen, fietsen, watersporten of simpelweg te genieten van de schitterende natuur. In de winter vormen de sneeuwrijke bergen het decor voor alle vormen van wintersport. 

Aan haar rijke historische verleden heeft Oostenrijk veel unieke cultuurhistorische bezienswaardigheden te danken. In plaatsen als Wenen, Linz en Salzburg komt u ogen te kort. Prachtige gebouwen worden afgewisseld met monumenten, musea en pleintjes. Om deze reden bezoeken grote aantallen toeristen voor een korte vakantie Oostenrijk. Dankzij de gastvrije bevolking is de ambiance in de dorpen en steden uniek. In Oostenrijk worden veel festivals en evenementen georganiseerd waar cultuur, folklore en natuurlijk muziek het thema zijn. Hoe kan het anders met zo veel wereldberoemde componisten. 

In het oosten van Oostenrijk is het landschap licht geaccidenteerd. U vindt hier voornamelijk een groot aantal vlakten. De belangrijkste rivier van Oostenrijk is de Donau. In het land komen een kleine honderd meren voor die bij veel toeristen populair zijn. Zij worden dan ook intensief gebruikt voor vele watersportactiviteiten.

Oostenrijk is een bosrijk land. Een kleine veertig procent van Oostenrijk is bedekt met bos. Om de flora en fauna zoveel mogelijk te beschermen heeft het land een groot aantal gebieden tot Nationaal park uitgeroepen. Hierdoor kunnen bijzondere planten en dieren als de edelweiss en de bruine beer zich blijven ontwikkelen. Aanraders tijdens uw vakantie Oostenrijk zijn het Nationaal park Hohe Tauern met o.a. de Grossglockner en de Grossvenediger en het Nationaal park Neusiedler See. Voor meer informatie over alle nationale parken in Oostenrijk raadpleegt u de link nationale parken op de website van het Oostenrijks Toeristenburo

Het is niet zo verwonderlijk dat een vakantie Oostenrijk populair is. Het land is het hele jaar door geschikt om er een aangename tijd door te brengen. Het enige gevaar voor de populariteit van het land zijn de prijzen. Steeds vaker krijgen wij berichten, dat Oostenrijk een duur vakantieland aan het worden is. Hopelijk houden de prijsstijgingen op, want het land met haar bijzonder gastvrije bevolking is een bezoek meer dan waard.


Meer organisaties tonen