Bezienswaardigheden Oostenrijk

Naast veel natuurlijke bezienswaardigheden zijn er in Oostenrijk, dankzij haar rijke verleden, zeer veel cultuurhistorische bouwwerken en gebouwen te bewonderen. Niet voor niets staan er maar liefst acht vermeldingen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bijzondere van deze vermeldingen is, dat ze vaak een combinatie zijn van cultuur en natuur. 

De bezienswaardigheden die u ons inziens beslist eens moet zien zijn Schönbrunn, de voormalige residentie van de Habsburgers; het oude centrum van Salzburg, waar o.a. Mozart geboren werd; de schitterende streek Wachau, waar natuur en cultuur in elkaar overgaan en ten slotte de unieke binnenstad van Wenen.    

Maar naast deze vermeldingen heeft het land van Mozart en Haydn in de vorm van bouwwerken, gebouwen, musea, tentoonstellingen en opera een indrukwekkend aanbod culturele bezienswaardigheden. Het Oostenrijks Toeristenburo heeft voor u de meeste bezienswaardigheden overzichtelijk in kaart gebracht. Voor dit overzicht raadpleegt u de link bezienswaardigheden Oostenrijk

Bezienswaardigheden Oostenrijk © Paul Arps / www.flickr.com/photos/slapers/


Meer organisaties tonen