Vakantie Limburg is als vakantie in het buitenland 

Voor veel mensen het mooiste stukje Nederland

De provincie Limburg doet on-Nederlands aan vanwege het heuvelachtige landschap in het zuiden van de provincie en het dialect dat er wordt gesproken. Wanneer u voor het eerst op vakantie naar Zuid-Limburg gaat denkt u in het ‘buitenland’ te zijn. U wordt aangenaam verrast door beken, heuvels en dalen, schilderachtige dorpjes en steden, die u nergens anders in Nederland tegenkomt. Ook de gemoedelijke Bourgondische inslag van de bewoners zorgt voor een sfeer die compleet anders aanvoelt dan in de rest van Nederland. Geen wonder dat men juist hier carnaval kan vieren.

vakantie Limburg © Flickr.com / Bert Kaufmann

De provincie Limburg ligt in het zuidoosten van Nederland. In het noorden grenst de provincie aan Noord-Brabant en Gelderland. In het oosten aan Duitsland en in het zuiden en westen van de provincie aan België. De hoofdstad van de provincie Limburg is het schitterende Maastricht. In deze romantische hoofdstad vindt u vele oude gebouwen, monumenten, bouwwerken als abdijen, kapellen, kerken en pleinen. De invloeden van het katholieke geloof liggen hieraan ten grondslag. Dat geldt overigens voor de gehele provincie Limburg.

Limburg valt qua landschap globaal in twee delen op te splitsen. In het noordelijk en noordoostelijk deel van de provincie vinden wij akkers, bossen en heidevelden. Hier kunt u fantastisch fietsen en wandelen. Het midden van de provincie is een verrassend waterrijk gebied. Als gevolg van grindwinning zijn hier vele grindgatenontstaan. Deze worden intensief gebruikt door vissers en watersporters. Midden in dit gebied ligt het mooie Roermond met haar schitterende historische centrum. De markt in Roermond is een aanrader.

En tenslotte het heuvelachtige en on-Nederlandse Zuid-Limburg. Een geliefd en populair vakantiegebied vanwege haar natuurschoon en schilderachtige dorpjes en steden. De ideale omgeving om heerlijk te gaan wandelen en fietsen. In dit glooiende mergellandschap kunt u o.l.v. een gids zelfs grottentochten maken. Bekende plaatsen in dit gebied zijn Maastricht, Valkenburg en het Drielandenpunt in Vaals. Vooral Valkenburg en Vaals zijn erg op toeristen gericht en dreigen hierdoor hun authentieke uitstraling te verliezen. Dat neemt niet weg dat liefhebbers die geïnteresseerd zijn in cultuur ogen tekort komen, want Limburg is een ware schatkamer op dat gebied. Wist u dat in de provincie Limburg de meeste burchten en kastelen van Nederland staan? De provincie herbergt er namelijk meer dan 150!

Samengevat. Wanneer u kiest voor een vakantie in eigen land, dan kunt u met een gerust hart naar de provincie Limburg gaan. Want hier krijgt u direct het vakantiegevoel.


Meer organisaties tonen