Kies voor een vakantie Bosnië en Herzegovina   

Bosnië en Herzegovina een vakantie in het hart van ZO - Europa

In het hart van zuidoost Europa ligt Bosnië en Herzegovina. Kijk maar eens op de landkaart. U zult zien, dat het land zelfs de vorm van een hart heeft. Al meer dan duizend jaar ontmoeten hier de culturen van Oost en West elkaar. Vandaag de dag kunt u dat tijdens uw vakantie Bosnië Herzegovina nog steeds zien in het straatbeeld van dit mooie land. 

Bosnië en Herzegovina is een lange naam voor een land, dat net iets groter is dan Nederland. In het land wonen ruim 4 miljoen inwoners. Het grenst aan Kroatië, Servië en Montenegro en heeft een ruim 20 kilometer brede corridor aan de Adriatische Zee. De hoofdstad is het schitterende Oosters aandoende Sarajevo, dat u tijdens uw vakantie Bosnië Herzegovina beslist moet bezoeken.

vakantie Bosnië en Herzegovina

Het landschap van Bosnië en Herzegovina is voornamelijk bergachtig. Globaal wordt het schitterende land in het noorden, oosten en zuidoosten omringd door bergen. De hoogste berg van het land ligt op de grens met Montenegro en is 2386 meter hoog. Duidelijk zal zijn, dat om deze reden slechts een klein gedeelte van het land geschikt is voor landbouw. Die vindt dan ook hoofdzakelijk plaats in het stroom-gebied van de Sava. 

Tijdens uw vakantie Bosnië Herzegovina kunt u genieten van een van de mooiste bosrijke berglandschappen van de Balkan, waar zowel flora als fauna ongestoord kunnen groeien en leven. Niet voor niets komen er nog diersoorten in het wild voor die bijna nergens meer leven zoals, wilde katten, wolven en beren. Dit geldt tevens voor een groot aantal plantensoorten. Om al dit schoons te beschermen wil de regering in de naaste toekomst het aantal nationale parken gaan uitbreiden.   

Het klimaat is in het merendeel van Bosnië en Herzegovina een landklimaat. Het land heeft hete zomers en strenge winters, waarin relatief veel neerslag valt in de vorm van sneeuw. Een uitzondering op dit klimaat vormen de kustplaats Neum en het zuidelijkste gebied rondom Mostar. Hier hebben we dankzij de invloed van de Adriatische Zee te maken met een gematigd Mediterraan klimaat. Het zal u duidelijk zijn, dat Bosnië en Herzegovina naast een zomerbestemming ook een sneeuw-zekere wintersportbestemming is. Niet voor niets hebben in Sarajevo de Olympische winterspelen plaatsgevonden. Elk jaargetijde is geschikt voor een vakantie Bosnië en Herzegovina. 

Vanwege de sterke Oosterse invloeden en de verschillende bezetters die het mooie land heeft gehad zijn veel centra van dorpen en steden voor liefhebbers van kunst en cultuur  levende openluchtmusea. De bouwwerken, huizen, monumenten, straten en pleintjes zijn van zo'n schoonheid, dat de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Denk hierbij maar aan de bekende boogbrug van Mostar, het klooster van Tekija of de binnenstad van Sarajevo. Maar ook de vele natuurlijke bezienswaardigheden zijn indrukwekkend te noemen zoals de ruim honderd meter hoge Kravica watervallen. Tijdens uw vakantie Bosnië en Herzegovina komt u dan ook tijd tekort.   

Bosnië en Herzegovina is een prachtig land, dat uitermate geschikt is voor het houden van een zomer- of wintersportvakantie in de breedste zin van het woord. De hartverwarmende bevolking van dit gastvrije land nodigt u hierbij graag uit.  


Meer organisaties tonen