Bezienswaardigheden Bosnië en Herzegovina

Een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden 

Er zijn weinig vakantielanden die, net als Bosnië en Herzegovina, zo'n verscheidenheid aan bezienswaardigheden hebben. Dit heeft het in de eerste plaats te danken aan haar geografische ligging. Weinig landen zijn gezegend met een landschap, als dat in Bosnië en Herzegovina. Hoge ontoegankelijke bergtoppen worden afgewisseld door hoogvlakten, bossen, wilde riviertjes die via adembenemende canyons eindigen in de rivier Sava.

Maar het land kent ook moerassige gebieden en een imposante kuststrook aan de azuurblauwe Adriatische Zee. Het land is zuinig op haar landschap en kent inmiddels verschillende nationale parken waar flora en fauna ongestoord hun gang kunnen gaan. Aanraders zijn het Sutjeska Nationaal park en voor vogelliefhebbers het Hutovo Blato park. Maar ook indrukwekkende natuurverschijnselen als de Kravica watervallen moet u gezien hebben.

bezienswaardigheden Bosnië en Herzegovina

Daarnaast hebben de Oosterse (lees Turkse) en Westerse invloeden er de afgelopen duizend jaar voor gezorgd, dat het land rijk is aan historische bouwwerken, monu-menten en gebouwen. Het ene bouwwerk is nog imposanter dan het andere. Wie kent er niet de brug van Mostar, voor velen het bekendste symbool van Bosnië en Herzegovina. Maar er zijn veel meer culturele bezienswaardigheden. Op de site van de toeristische Organisatie voor Bosnië en Herzegovina vindt u een overzicht, waar-in de belangrijkste uitvoerig beschreven zijn. Raadpleeg voor dit overzicht de link bezienswaardigheden


Meer organisaties tonen