Lokale websites Bosnië en Herzegovina

Steeds vaker reserveert men zijn of haar vakantie rechtstreeks bij de verhuurder en schakelt men de diensten van het reisbureau of de touroperator uit. Reden: de prijsverschillen kunnen in Bosnië en Herzegovina soms oplopen tot wel 55% en dat is in deze 'dure tijd' een meer dan welkome besparing. Realiseer u echter, dat rechtstreekse boekingen niet zonder gevaar zijn en dat u bij aanbetalingen het risico loopt, dat deze verloren kunnen gaan. De verhuurders van accommodaties zijn als volgt te vinden: 

Surf naar de website van de Toeristische organisatie voor Bosnië en Herzegovina. Op de homepage van deze site vindt u in de linkerbenedenhoek een zoekmachine. Hiermee kunt u per plaats zoeken naar hotels, appartementen en campings in Bosnië en Herzegovina. Via de verkregen zoekresultaten kunt u rechtstreeks met de verhuurders in contact komen. Raadpleeg voor deze geavanceerde zoekmachine de link accommodaties Bosnië en Herzegovina         

U meldt zich aan als www.google.ba U tikt als zoekwoord hoteli, moteli, pansioni, apartmani, vikendice (huisjes) of sobe (bed and breakfast) in, gevolgd door Bosna. U krijgt dan automatisch de gewenste zoekresultaten. Door de vertaalfunctie van Google te gebruiken kunt u deze resultaten eenvoudig lezen. Om de particuliere- en klein zakelijke verhuurders te krijgen slaat u de eerste 2 pagina's over, omdat deze vaak door verhuurorganisaties worden ingenomen. Om te weten wat de marktconforme vraagprijzen zijn, is het wel verstandig om vooraf enkele websites van enkele grote aanbieders te raadplegen.