Vakantie Zwitserland waarheenmetvakantie.nl 

Tijdens een vakantie Zwitserland komt u tijd te kort 

De inwoners van Zwitserland heten u hartelijk welkom in het meest compacte en complete vakantieland van Europa. Nergens vindt u op zo'n kleine oppervlakte een dergelijke verscheidenheid aan landschappen. Diepblauwe meren worden met hemelhoge rotspieken afgewisseld, wollige weiden met lieflijke dalen, zonovergoten wijnbergen met ijzige gletsjers, schitterende palmbomen met ruwe kale rotspartijen. En dit alles is bekleed met een grote verscheidenheid aan bloemen en planten. 

De Zwitsers hebben van oudsher veel respect voor de natuur. Dit komt vooral tot uiting in de ligging van de steden en dorpen en de bouw van de traditionele huizen waar, uitgezonderd de grote steden, vooral natuurproducten voor gebruikt worden. Dit alles zorgt er voor dat u als gast tijdens uw vakantie Zwitserland ogen te kort komt als u een dorp of stad bezoekt.

Vakantie Zwitserland © M. van Horssen

Daarnaast hecht men veel waarde aan tradities en spelen normen en waarden een belangrijke rol. Dit heeft onder meer geleid tot veel bezienswaardigheden, netheid in de straten, het nakomen van  gemaakte afspraken, de meer dan uitstekende service en kwaliteit van toeristische diensten, de best verzorgde snelwegen binnen Europa en een perfect georganiseerd openbaar vervoer dat volgens de precisie van de bekende uurwerken wordt verzorgd. Een vakantie Zwitserland ademt luxe uit.

Zwitserland valt ruwweg in drie gebieden te verdelen. Aan de noordzijde van de Alpen vindt u een uniek landschap waar meren en bergtoppen elkaar afwisselen. Op elke hoek kunt u tijdens uw vakantie Zwitserland geconfronteerd worden met panorama's die u alleen op kaarten vindt. Plaatsen als Luzern, Thun en Bern moet u in dit Duitstalige gedeelte gezien hebben. In het Franstalige zuidwesten vindt u schitteren-de wijnstreken en mondaine steden als Lausanne en Genève. Aan de Italiaanse zuidkant van de Alpen vindt u plaatsen als Bellinzona, Locarno en Lugano. Toonaan-gevend op het gebied van luxe en mode.  

Vakantie Zwitserland is optimaal genieten

De verschillen in de weersgesteldheid kunnen tijdens uw vakantie Zwitserland zeer groot zijn. Zo kan het voorkomen dat het ten noorden van de Alpen regent en slechts 18 graden is, terwijl het aan de zuidkant onbewolkt en 30 graden is. Deze verschillen hebben er toe bijgedragen dat er voor iedereen wat te beleven valt. Zowel passief als actief kan er zonder enige restrictie genoten worden. Let dus op dat u zich vooraf goed informeert over de weersverwachting in de plaats van bestemming als u er een dag op uit trekt.  

Het openbaar vervoer in Zwitserland is van een uniek niveau. Men kan tijdens een vakantie Zwitserland met een regionaal abonnement onbeperkt gebruik maken van de trein, bus, boot of kabelbaan. En deze brengen u op elk gewenst tijdstip op de juiste plaats hoe hoog uw bestemming ook gelegen is. Hierdoor kunt u onbezorgd genieten van uw vakantie Zwitserland. En voor gezinnen met kinderen is het nog eens extra aantrekkelijk, omdat kinderen veelal gratis mogen reizen. Kijk in de rubrieken voor meer specifieke informatie. 


Meer organisaties tonen