Vakantie Kroatië veel meer dan een zon - en watersportbestemming

Een voor een culturele, natuur of een actieve vakantie een absolute topbestemming

Het is haast onvoorstelbaar hoe snel alles in korte tijd kan veranderen. Nog geen vijftien jaar geleden likte Kroatië haar wonden, na vele jaren van strijd met de buurlanden. Bepaalde gebieden hadden zwaar te lijden gehad en belangrijke delen van de infrastructuur waren ernstig beschadigd. Hoe anders is vandaag de dag de situatie in het land.

Kroatië is voortvarend aan de gang gegaan met de herstelwerkzaamheden in het binnenland. Daarnaast heeft men in de kuststreken, die zo belangrijk zijn voor het toerisme, infrastructurele verbeteringen aangebracht en hotel-accommodaties laten bouwen met de hulp van buitenlandse investeerders, die voldoen aan de wensen en eisen van de West-Europese toerist.

vakantie Kroatie © Flickr.com CC / Andrey

Nadat deze werkzaamheden in de kuststreken klaar waren is men aan het begin van deze eeuw begonnen om zich weer te profileren als vakantieland. En men is hier uitmuntend in geslaagd. Kroatië is aan een enorme revival begonnen. Het aantal vakantiegangers dat voor een vakantie Kroatië kiest neemt jaarlijks sensationeel toe. En terecht, want een vakantie Kroatië heeft bijzonder veel te bieden. 
 

Honderden webcams Kroatië laten u zien hoe mooi het land is 

Kroatië ligt aan de azuurblauwe Adriatische Zee. Het grenst aan Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië - Herzegovina en Montenegro. Het land is bijna 1,5 keer groter dan Nederland en er wonen 4.5 miljoen inwoners. De hoofdstad is Zagreb. Voor de kust van Kroatië liggen zo'n 1.200 grote- en kleine eilanden, waarvan er slechts 10% bewoond zijn. Via de link webcams Kroatië kunt u urenlang genieten van al het moois dat u tijdens een vakantie Kroatië kunt gaan zien. En dat is ongelooflijk veel te noemen.


Kroatië heeft een opvallend lange kustlijn van bijna 1.800 kilometer. Aan deze kust liggen schitterende badplaatsen zoals Umag, Novigrad en Zadar. Het binnenland is voornamelijk bergachtig. Rotsformaties worden afgewisseld met ongerepte natuur en middeleeuws aandoende dorpjes met cultuur historische steden als Dubrovnik. Het oosten van het land bestaat voornamelijk uit laagland. Hier loopt ook de langste rivier van het land de Sava.              
 

Bezoek tijdens uw vakantie Kroatië de vele bezienswaardigheden en unieke flora en Fauna 

Een vakantie Kroatië is veel meer dan alleen maar een zonbestemming. Het land is sinds onze jaartelling bezet geweest door andere volkeren. De invloed van deze volkeren komt tot uiting in de vele cultuur historische bouwwerken, monumenten en ruïnes. Veel dorpen en steden zijn in Kroatië vaak bezienswaardigheden op zichzelf. En of dit alles nog niet genoeg is, heeft Kroatië een unieke flora en fauna, die in 8 Nationale parken en 11 natuurparken zorgvuldig bewaard en beschermd wordt. Hier leven in het wild nog beren en lynxen. Een vakantie Kroatië is gevarieerd.           
            
En tenslotte hoeft u zich over het weer tijdens uw vakantie Kroatië ook geen zorgen te maken, want aan de kust heerst een heerlijk mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. En in grote delen van het binnenland is een (gematigd) continentaal klimaat, dat warme zomers en koude winters geeft. Wel dient opgemerkt te worden, dat in bepaalde gebieden de neerslag aanzienlijk is onder invloed van de bergen.

Kort en krachtig mogen we stellen dat Kroatië een fantastisch vakantieland is.

 

Houdt u van zon, zee en cultuur tijdens uw vakantie en kunt u geen geen accommodatie meer vinden die aan uw wensen voldoet? Wellicht is dan een vakantie Griekenland een alternatief voor u en uw gezin.   


Meer organisaties tonen