Bezienswaardigheden Kroatië 

Kroatië is niet voor niets een topbestemming aan het worden. Het gevarieerde en mooie land is veel meer, dan een zon- en uitstekende watersportbestemming. Voor liefhebbers van een culturele, natuur of een actieve vakantie is Kroatië een absolute topbestemming.

Kroatië is sinds onze jaartelling door verschillende volkeren bezet geweest. U vindt op veel plaatsen in het land van elke periode karakteristieke bouwwerken, huizen, monumenten en stijlen terug. Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan zes vermeldingen, waarvan de stad Dubrovnik en het paleis van Diocletianus te Split het bekendst zijn. Voor de overige vermeldingen in Kroatië met uitvoerige informatie raadpleegt u de link bezienswaardigheden Kroatië 

Naast de vele culturele bezienswaardigheden beschikt Kroatië over een schitterende flora en fauna, die het land in maar liefst 8 Nationale parken en 11 natuurparken wordt beschermd. Het Nationale park Plitvice is van een ongekende schoonheid en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u dit park met de vele watervallen, bamboebruggetjes, beekjes en dichte plantengroei bezoekt, waant u zich in een sprookjeswereld. Maar ook voor de andere parken, zoals Krka en Kopacki rit, moet u beslist tijd maken. 

Voor uitvoerige informatie over de schitterende parken in Kroatië raadpleegt u de link natuur Kroatië 

Bezienswaardigheden Kroatie © Flickr.com CC / Remus Pereni              

          


Meer organisaties tonen