Vakantie Noord-Holland voor het hele gezin

De meest veelzijdige provincie voor toeristen in Nederland

De provincie Noord-Holland ligt in het noordwesten van ons land. In het zuiden grenst de provincie aan Zuid-Holland; in het westen aan de Noordzee; in het noorden aan de Waddenzee; in het oosten aan het IJsselmeer en Markermeer en tenslotte in het zuidoosten aan de provincie Utrecht. De provincie Noord-Holland is de enige provincie van ons land die twee hoofdsteden op haar grondgebied heeft te weten: de provinciehoofdstad Haarlem en onze nationale hoofdstad Amsterdam. Ondanks het feit dat het zuidelijk gedeelte van Noord-Holland exclusief het Gooi, dicht bevolkt is, heeft de provincie op toeristisch gebied veel te bieden.

© www.flickr.com/photos/robdammers/ vakantie Noord-Holland

Amsterdam een topbestemming voor een stedenvakantie       

De meest populaire vakantiebestemming van ons land is Amsterdam. De vele grachten, schitterende panden, paleizen, monumenten, topmusea en pleinen werken als een magneet op toeristen in het binnen en buitenland. Wie kent niet het Rijksmuseum, Stedelijk museum, Anne Frank Huis, de Dam, de Jordaan, het Vondelpark, Paleis op de Dam, de Kalverstraat en de Leidse straat, Madame Tussauds en niet te vergeten de Coffeeshops. En dit is slechts een kleine selectie, want in Amsterdam komt u ogen, oren en tijd tekort.

Schitterende kustlijn en Texel perfect voor strandvakantie

Liefhebbers van een zon- en strandvakantie hoeven beslist niet naar het buitenland. De Noordzee kust biedt perfecte mogelijkheden om heerlijk te genieten van een zon- en strandvakantie in eigen land. Bekende badplaatsen zijn Bergen aan Zee, Bloemendaal, Egmond aan Zee, Petten en Zandvoort. Wie helemaal het gevoel wil hebben om er helemaal uit te zijn kiest voor Texel. Hier vindt u maar liefst 30 kilometer strand en meer dan 300 kilometer fiets- en wandelpaden. Ook de duinen en het bosrijke landschap in de kuststreek zijn bij uitstek geschikt voor een actieve fiets- en wandelvakantie in eigen land.

Kaasstad Alkmaar en de (oude) vissersdorpen Volendam & Marken  

Veel toeristen zijn geïnteresseerd in hoe het er in het verleden in Nederland aan toe ging. In het bijzonder buitenlandse toeristen zult u vinden in de oude vissersdorpen Marken en Volendam, omdat men hier nog traditionele klederdrachten kan bewonderen. Ook kan men hier zien hoe men vroeger leefde en woonde (vooral Marken). De kaasmarkt van Alkmaar die op vrijdag gehouden wordt trekt wekelijks duizenden bezoekers.

Loosdrechtse plassen en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Voor liefhebbers van watersport en natuur zijn de Loosdrechtse Plassen in het zuidoosten van de provincie Noord-Holland een perfecte vakantiebestemming. Wanneer u hiervoor kiest is een bezoek aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum een aanrader.

Bovenstaand is slechts een Quick view van de provincie Noord-Holland. Wat wij hopelijk duidelijk hebben kunnen maken is, dat er in Noord-Holland bijzonder veel te zien en te beleven valt.

 


Meer organisaties tonen