Bezienswaardigheden provincie Noord-Holland

Toeristen komen in de provincie Noord-Holland ogen en oren tekort. Alleen al in de binnenstad van onze hoofdstad Amsterdam kan men zich weken vermaken. Zo groot is het aanbod bezienswaardigheden in Amsterdam. Een kleine selectie: Anne Frank Huis; Rijksmuseum; de Jordaan; de Dam; dierentuin Artis; Paleis op de Dam; de Hermitage; het Leidseplein; Joods Historische Museum; de Kalverstraat; Tropenmuseum, Nationaal monument; Madame Tussauds; koffieshops; de Arena en de grachten. Een ding staat vast. Als toerist hoeft u zich in onze hoofdstad nooit te vervelen. Dit is dan ook de reden, dat steeds meer internationale toeristen onze hoofdstad jaarlijks bezoeken.

© www.flickr.com/photos/sjaakkempe/ bezienswaardigheden Noord-Holland

Maar de provincie Noord-Holland heeft veel meer bezienswaardigheden. In het zuidoosten van de provincie vindt u het Gooi. Aanraders in dit gebied zijn: de Loosdrechtse Plassen, Naarden Vesting, het Muiderslot en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Gaan we verder naar het noorden in de provincie dan komen we plaatsen tegen als Alkmaar, Volendam en het voormalige eiland Marken. In de kop van Noord-Holland kunnen we bij Den Oever via de afsluitdijk naar de provincie Friesland rijden. In het uiterste noorden van de provincie vinden we Den Helder waar de marinebasis is gevestigd. Vanuit Den Helder kunnen we overvaren naar het mooie Waddeneiland Texel, dat ook deel uitmaakt van de provincie Noord-Holland. Texel is voor liefhebbers van strand en natuur een absolute aanrader.

Dit is slechts een kleine greep uit het overweldigende aanbod bezienswaardigheden in de provincie Noord-Holland. Voor een uitgebreid overzicht bezienswaardigheden in de provincie Noord-Holland raadpleegt u de link bezienswaardigheden


Meer organisaties tonen