Vakantie IJsland naar het land van de natuurverschijnselen

IJsland is met name geschikt voor een actieve vakantie

Hoe misleidend kan de naam van een land zijn als reisdoel voor een zomervakantie. Want de naam IJsland roept bij velen zeker niet dit gevoel op. En hoe anders is de werkelijkheid. Dit jonge land is bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie, want nergens in Europa kunt u zo'n diversiteit aan spectaculaire natuurverschijnselen vinden dan tijdens uw vakantie IJsland. Bovendien is een vakantie IJsland sinds de kredietcrisis voor velen betaalbaar geworden, want de IJslandse Kroon heeft een vrije val doorgemaakt. Voor de inwoners van IJsland een ramp, voor de toeristen een groot voordeel.    

De republiek IJsland is een eiland dat ongeveer drie keer zo groot is als Nederland. De bevolking bedraagt ongeveer 313.000 en het grootste deel hiervan is woonachtig in de directe omgeving van de hoofdstad Reykjavik. We kunnen dan ook stellen dat het eiland erg dunbevolkt is. De taal en cultuur van de IJslandse bevolking zijn Scandinavisch. 

vakantie IJsland © VisitIceland

Wat maakt een vakantie IJsland zo uniek? Het landschap is er een van prachtige contrasten. Een groot gedeelte bestaat uit arctische woestijn, die doorspekt is met bergen, geysers, gletsjers, vulkanen en watervallen. De beperkte landbouwgebie-den vindt u dicht bij de kuststreken. In dit bijzondere land maakt men optimaal gebruik van de vele geothermische activiteiten. Zo gebruiken de IJslanders het hete water, dat uit de bodem komt, voor de verwarming van hun huizen en hebben zij de laatste decennia de rivieren gekanaliseerd, zodat zij op deze wijze schone en voordelige energie hebben. 

Zoals reeds eerder aangegeven is een vakantie IJsland bij uitstek geschikt voor liefhebbers van een actieve vakantie. Zo moet u beslist de vele geothermische activiteiten gaan bezichtigen, met een boot de walvissen gaan bekijken en onder begeleiding een keer gaan vissen op zalm en forel. Natuurlijk kunnen de liefhebbers van spektakel gaan rivier raften of een spectaculaire tocht gaan maken over de imposante gletsjers. En als u een van deze activiteiten gedaan heeft laat u dan heerlijk verwennen door het geothermische warme water in een van de openlucht zwembaden.

IJsland is een modern land, dat ondanks de kredietcrisis beschikt over uitstekende hotels en goede accommodaties met ondersteunende diensten. De hoofdstad Reykjavik beschikt over restaurants, bars en clubs waar u zich beslist niet zult vervelen. 

IJsland kunt u op twee manieren bereiken. Met het vliegtuig of met de boot. U moet de keuze laten afhangen van de tijd die u heeft. Indien u kiest voor een vakantie IJsland van 2 weken, dan is het vliegtuig ons inziens de beste optie. Wij adviseren u dan wel vooraf een auto te reserveren zodat u de vele bezienswaardigheden kunt bezoeken. Heeft u meer tijd beschikbaar, dan is de boot ons inziens een goede optie. U heeft dan de beschikking over eigen vervoer en u kunt zowel op de heen als terugreis genieten van een heerlijke minicruise.


Meer organisaties tonen