Vakantie Wit-Rusland is absoluut de moeite waard.  

Wit-Rusland is een indrukwekkend land om te bezoeken 

Ondanks een groot aanbod unieke cultuurhistorische bezienswaardigheden en een werkelijk schitterend landschap is het aantal toeristen dat jaarlijks Wit-Rusland bezoekt beperkt te noemen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit, dat het land een visumplicht kent. Het kost nogal veel moeite om het indrukwekkende land met haar vriendelijke bevolking individueel te gaan bezoeken. En dat is een gemiste kans, want een vakantie Wit-Rusland is absoluut de moeite waard. 

Wit-Rusland grenst aan Polen, Letland, Litouwen, Rusland en de Oekraïne. Het is in oppervlakte precies 5 keer groter dan Nederland en er wonen 9.7 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Minsk waar ook de regering is gevestigd. Het land ligt op het kruispunt van noord naar zuid en van oost naar west. 

vakantie Wit-Rusland © tjabeljan | www.flickr.com/photos/jankruithof/

Wit-Rusland beschikt over een rijk historisch verleden. Het afgelopen millennium is het land feitelijk altijd bezet geweest. Eerst werd het bezet door Litouwen, daarna door de federatie Litouwen-Polen, de Sovjet-Unie, Duitsland en ten slotte weer door de Sovjet-Unie. Sinds 25 augustus 1991 is het land pas onafhankelijk geworden.

Deze bezettingen hebben er echter wel voor gezorgd, dat er veel cultuurhistorische gebouwen en bouwwerken uit de verschillende perioden zijn overgebleven. Het aantal kloosters, kastelen, paleizen en monumenten dat u tijdens uw vakantie Wit-Rusland kan bezoeken is dan ook indrukwekkend. Maar bijzonder is dat velen nog in hun oorspronkelijk staat verkeren. Plaatsen als de hoofdstad Minsk, Brest en Kobrin zijn een bezoek meer dan waard.

Vakantie Wit-Rusland is niet alleen cultureel genieten. Het landschap in Wit-Rusland bestaat uit een ongerepte natuur die uit laagland, schitterende (oer)bossen, blauwe meren en rivieren bestaat waar nog veel diersoorten leven. Zo komen op grote schaal nog dieren als de Europese bizon, beren, elanden en wolven voor. Als u in de gelegenheid bent moet u beslist een van de nationale parken met een lokale gids gaan bezoeken.

Wit-Rusland heeft een gematigd continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. Wel valt er in de maand juni relatief veel neerslag. De bevolking eet 2 keer per dag warm. De belangrijkste maaltijd is de lunch. De gerechten zijn eenvoudig van samenstelling en calorierijk. Dit heeft alles te maken met de zware arbeid die men moest verrichten. Als u tijdens uw vakantie Wit-Rusland uit eten gaat in een restaurant verdient het aanbeveling om alleen in restaurants te gaan eten waar ook de lokale bevolking dit doet. De prijzen voor eten en drinken zijn voor ons laag.

Als u voor een vakantie Wit-Rusland kiest, dan gaat u een vakantieland bezoeken dat bij uitstek geschikt is voor een actieve cultuur- of natuurvakantie. Vanwege het voor ons lage prijsniveau is het uitgezonderd de hotels in Minsk ook nog eens zeer goedkoop. 


Meer organisaties tonen