Bezienswaardigheden Wit-Rusland

Als het op bezienswaardigheden aankomt is het land het beste als een ruwe diamant te omschrijven. Veel cultuurhistorische-  en natuurlijke bezienswaardigheden in Wit-Rusland bevinden zich nog in hun oorspronkelijke staat en zijn vrij te bezichtigen. Dit heeft alles te maken met het feit dat commercieel toerisme in Wit-Rusland nog in de kinderschoenen staat.

Dankzij haar rijke historische verleden zijn er op een groot plaatsen in Wit-Rusland historische gebouwen- en bouwwerken te bezichtigen zoals kloosters, paleizen, kastelen, tempels en monumenten. Enkele aanraders zijn de Sophia kathedraal, de Kolozha kerk in Grodno, de Geodetische boog van Struve en de indrukwekkende kastelen in Krevo en Mir. 

bezienswaardigheden Wit-Rusland © tjabeljan | www.flickr.com/photos/jankruithof/

Vanwege de gevoerde politiek lijkt in veel kleinere plaatsen de tijd stil gestaan te hebben. Dit zorgt voor een aparte ambiance. Maar ruim absoluut enkele dagen in voor de hoofdstad Minsk met haar vele indrukwekkende bouwwerken, gebouwen en monumenten. En als u in de gelegenheid bent ga dan beslist enkele galeries en musea bezoeken. U zult verrast zijn. 

Wit-Rusland bestaat net als Nederland uit laaglanden. Maar het grote verschil met ons land is de ruimte en de ongerepte natuur. Bijna veertig procent van het land bestaat uit (oer)bossen waarin kleine dorpen en blauwe meren verscholen liggen. Het zal u niet verbazen dat Wit-Rusland over een rijke flora en fauna beschikt. Zo leven er in het wild nog dieren als de Europese bizon, elanden en wolven.

Het Nationaal verkeersbureau van Wit-Rusland heeft de bezienswaardigheden Wit-Rusland op haar website in kaart gebracht. Raadpleeg hiervoor de link bezienswaardigheden Wit-Rusland


Meer organisaties tonen