Vakantie Denemarken in Waarheenmetvakantie.nl

Denemarken een vakantiebestemming voor jong en oud

Het koninkrijk Denemarken, land van de Kleine Zeemeermin en sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, heeft aan jong en oud tijdens een vakantie Denemarken veel te bieden. U vindt er schitterende zandstranden, pittoreske vissersdorpjes, natuurgebieden, prachtige kastelen, honderden eilanden, pretparken, musea en steden met een ongekend winkel- en uitgaansaanbod. Tot Denemarken behoren ook Groenland en de Faerøer eilanden.
 
Denemarken vormt samen met Noorwegen, Zweden en Finland Scandinavië. In oppervlakte is Denemarken het kleinste land. Het schiereiland Jutland vormt het grootste deel van Denemarken. De hoofdstad is Kopenhagen. Deze kleurrijke stad ligt op het eiland Zealand. Kopenhagen is voor jong en oud een aanrader en zeker voor de liefhebbers van winkelen. In deze bruisende stad ligt namelijk de langste winkelstraat (Stroget) van Europa. Terwijl moeder haar inkopen doet, kunnen de kinderen zich vermaken in het pretpark Tivoli, dat ook in het centrum van de stad ligt. Neem tijdens uw vakantie Denemarken hier ruim de tijd voor. 

Vakantie Denemarken © Public domain Flickr / Quiquefepe

Denemarken is een schiereiland met bijna 500 eilanden, waarvan er slechts een gedeelte bewoond zijn. Het is ongeveer even groot als Nederland. De kuststreek in het westen lijkt veel op die van Nederland. U vindt er wadden, duinen, dijken en schitterende zandstranden. De oostkust is een fjordenkust. Echter in tegenstelling tot Noorwegen zijn de fjorden hier laag en bebost. Over het algemeen is het landschap licht glooiend, waardoor een vakantie Denemarken met name geschikt is voor een fiets- of wandelvakantie. 
  
Het weer in Denemarken komt sterk overeen met dat van Nederland. Omdat het land voor een groot deel omringd wordt door de Noordzee zijn de invloeden van de zee nog groter. Er staat bijna altijd een windje vanuit zee, dat zomers gedurende uw vakantie Denemarken voor de nodige verkoeling zorgt. Daarom komt zelfs 's winters de temperatuur bijna niet beneden de 0 graden.
 
Denemarken is voor jong en oud een ideaal vakantieland. U kunt vanwege de korte afstanden dagelijks veel bezienswaardigheden, attracties en accommodaties bezoeken. Daarom is een vakantie Denemarken uitermate geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen. Maar Denemarken is ook een aanrader voor liefhebbers van cultuur, natuur en een actieve vakantie. Het weidse Deense landschap en de vele musea stellen u in de gelegenheid om er een onvergetelijke vakantie van te maken. De gastvrije Deense bevolking heet u graag van harte welkom. 


Meer organisaties tonen