Vakantie Albanië is een absolute aanrader 

Een schat aan cultuur historische gebouwen en plaatsen.

Op een afstand van nog geen 80 kilometer van Italië ligt aan de Adriatische- en Ionische zee Albanië verscholen. Zonder twijfel het meest mysterieuze land van Europa, want tot het begin van de jaren negentig zonderde dit land zich volledig af van de buitenwereld. Hier kwam pas verandering in toen er een einde kwam aan de communistische dictatuur. 

Toen werd pas duidelijk dat het land straatarm was en dat er in alle opzichten een grote achterstand was opgelopen ten opzichte van de Westerse landen. De tijd was in Albanië feitelijk stil blijven staan. Er was geen goede infrastructuur, geen eigen industrie en nationale- en internationale politieke spanningen in de omringende landen bevorderden de ontwikkeling van Albanië niet. 

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Want dankzij deze minpunten is voor een vakantie Albanië bijzonder veel uit het verleden bewaard gebleven en beschikt dit werkelijk schitterende land over een schat aan cultuur historische gebouwen, bouwwerken en plaatsen. Neem daarbij het gegeven dat Albanië over een magnifieke natuur en een Mediterraan klimaat beschikt, zodat de voorwaarden voor een fantastische vakantie Albanië aanwezig zijn.

vakantie Albanië © Sunrise over Albania / Joe de Sousa

Schitterende stranden en baaien van een ongekende schoonheid

U heeft voor een vakantie Albanië verschillende opties. In de kuststreken aan de Ionische- en Adriatische Zee vindt u schitterende stranden en baaien van een ongekende schoonheid waar u onder meer naar hartelust kunt zwemmen, duiken, vissen, zeilen en surfen. Voor liefhebbers van duiken is het een waar eldorado. Niet voor niets wordt de Albanese Rivièra als een van de mooiste kuststreken van alle Mediterrane landen gezien. Daarnaast heerst er in deze gebieden een Mediterraan klimaat, dat garant staat voor warme droge zomers en een heerlijk voor- en najaar.
  
Vanaf het midden van Albanië wordt het land bergachtig en zorgen steeds hoger wordende bergen in het oosten en noorden ervoor dat het land omringd en beschermd wordt door bergketens. In het schitterende ruige berglandschap, dat door wilde rivieren en beken wordt doorsneden, kunnen flora en fauna zich nog steeds ongehinderd ontwikkelen. De wegen in het oosten zijn hier dan ook beperkt en 's winters onberijdbaar, want ondanks de zuidelijke ligging van Albanië valt hier sneeuw. In dit deel van Albanië is dan ook sprake van een continentaal klimaat en in de hogere gebieden zelfs van een bergklimaat. Voor liefhebbers van ongerepte berglandschappen is dit deel van het land een lust voor het oog en geschikt voor een geslaagde vakantie Albanië. 

Het land is zich de laatste tien jaar bewust geworden van de vele mogelijkheden die het aan toeristen te bieden heeft voor een onvergetelijke vakantie Albanië. Men is allereerst begonnen met het ontwikkelen van de  kuststreek. Hier zijn in moderne hotels in alle prijsklassen gebouwd die voldoen aan de wensen van de hedendaagse toerist. Daarnaast is er ook gezorgd voor de nodige culinaire- en uitgaansfaciliteiten. Dit complete aanbod zorgt ervoor dat jaarlijks steeds meer toeristen voor een vakantie Albanië het land komen bezoeken, want u krijgt als toerist heel veel waar voor uw Euro.

Als Albanië er in slaagt om ook de criminaliteit buiten de kuststrook terug te gaan dringen, zal het magnifieke land zich binnen 10 jaar kunnen gaan ontwikkelen tot een top vakantieland. Want het heeft aan liefhebbers van een culturele- natuur- actieve- of zonvakantie alles te bieden. Zolang dit niet het geval is, adviseren wij u voor een vakantie Albanië zich vooralsnog te richten op het aanbod in de schitterende kuststrook van het land. 


Meer organisaties tonen