Vakantie Drenthe is geschikt voor jong en oud

Rust, ruimte, natuur en genieten tijdens uw vakantie

Het landschap in de provincie behoort tot het mooiste van Nederland. Het zal u daarom wellicht niet verbazen, dat u voor een vakantie Drenthe kunt kiezen uit een gevariëerd aanbod campings, vakantiehuisjes, bungalowparken en hotels vindt. Deze vakantie accommodaties liggen vaak in of in de naaste omgeving van bossen of heidevelden. Drenthe heeft een rijke historie. Zo’n 50.000 jaar geleden werd de provincie al bewoond. De hunebedden zijn een van de tastbare en unieke herinneringen. In de bodem kunt u nog steeds een groot aantal gebruiksvoorwerpen vinden.

vakantie Drenthe © Flickr / Alex Hoekerd

In het noordwesten van Drenthe bestaat het oorspronkelijk landschap uit heidevelden en bossen. U vindt hier het plaatsje Norg dat tijdens uw vakantie Drenthe beslist een bezoek waard is. Wanneer we meer naar het noodoosten gaan vinden we Eelde waar het internationale vliegveld voor de noordelijke provincies ligt. In Eelde kunt u ook de bloemenveiling bezoeken. Ten zuidoosten van Eelde vindt u Zuidlaren. Hier vindt jaarlijks de grootste paardenmarkt van Europa plaats. Als we naar het zuiden gaan komen we in de provincie hoofdstad Assen. Hier valt veel te zien en te beleven. Het internationaal  bekende circuit van de TT ligt hier en het Drents museum.

Een vakantie Drenthe ideaal voor een actieve vakantie in eigen land

Gaan we verder naar het zuiden dan komen we terecht in de omgeving van kamp Westerbork dat in de 2e wereldoorlog gebruikt werd als concentratiekamp. Gaan we naar het zuiden van de provincie Drenthe dan komen we terecht bij plaatsen als Hoogeveen, Meppel en Coevorden. Stuk voor stuk plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Vooral Hoogeveen is bij uitstek geschikt om er heerlijk te gaan shoppen of op een van de vele terrasjes te gaan zitten. Op korte afstand van Meppel ligt het mooie dorpje Havelte waar u 2 schitterende hunebedden kunt bezichtigen. De meeste hunebedden vindt u overigens op de Hondsrug.

In deze regio ligt ook Emmen. Een moderne stad die een belangrijke streekfunctie vervult. Net als Hoogeveen zijn hier alle voorzieningen aanwezig. In Emmen ligt ook Wildlands Adventure Zoo. In de omgeving van Klazienaveen ligt nog veengrond. Hier kunt u zien hoe men vroeger turf steekte. Tijdens uw vakantie Drenthe kunt u gebruik maken van een uitstekend fiets en wandelroute netwerk dat u naar de mooiste plekjes van Drenthe brengt. Ideaal voor een actieve vakantie. Maar ook voor gezinnen met kinderen is Drenthe een echte aanrader gezien het grote aanbod bezienswaardigheden voor jongeren.


Meer organisaties tonen