Veel bezienswaardigheden in Drenthe voor jong en oud 

Drenthe veel meer dan Hunebedden en TT Assen

Wanneer je aan mensen buiten de provincie Drenthe vraagt wat de bezienswaardigheden in de provincie Drenthe zijn krijg je meestal als antwoord hunebedden en het TT circuit in Assen. Op zichzelf is daar niets mis mee, echter doet men de provincie Drenthe ernstig tekort.  Voor de goede orde. In de provincie Drenthe staat niet op elke hoek van de straat een hunebed. Er staan in de gehele provincie slechts 50 hunebedden. De meeste hunebedden kunt u vinden bij Emmen en Borger. Hier staat dan ook het Hunebedcentrum.

Drenthe kent een grote variëteit aan bezienswaardigheden. Een indrukwekkend museum is het herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier laat men de geschiedenis van het beruchte kamp Westerbork uit de 2e Wereldoorlog zien. Iets wat we nooit mogen vergeten. Ook vindt u in Drenthe een grote hoeveelheid interessante musea. Het Drents museum in Assen en het streekmuseum “Het dorp van Bartje” te Rolde zijn echte aanraders. Verspreid over de provincie vindt u pittoreske dorpjes, gebouwen en indrukwekkende natuurgebieden.    

Bezienswaardigheden Drenthe voor kinderen met gezinnen   

De provincie Drenthe heeft er een nationale bezienswaardigheid bij gekregen in de vorm van Wildlands Adventuure Zoo. Van over de landsgrenzen bezoeken toeristen deze uniek opgezette adventure Zoo. Naast Wildlands is een bezoek aan het vogelpark Ruinen beslist de moeite waard. Voor gezinnen met kinderen zijn het Drouwenerzand Attractiepark en Plopsa indoor Coevorden bezienswaardigheden waar men zich beslist zal vermaken. Dit is slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden die men in Drenthe kan bezoeken.

Bezienswaardigheden Drenthe © Flickr / Alex Hoekerd

 


Meer organisaties tonen