Vakantie Estland via Waarheenmetvakantie.nl

Een actieve vakantie in het land van de blauwe Korenbloem

Zoals de meesten van ons op school geleerd hebben vormen Estland, Letland en Litouwen met elkaar de Baltische staten. Het is dan ook niet vreemd om te veronderstellen, dat deze landen veel met elkaar gemeen hebben en dat u tijdens uw vakantie Estland dit ook zult ontdekken. Maar is dit ook werkelijk het geval?

Van de Baltische staten ligt de republiek Estland het meest noordelijkst. Het grenst in het westen aan de Baltische zee en de Golf van Riga, in het noorden aan de Finse Golf, in het oosten aan Rusland en in het zuiden Letland. Estland is in oppervlakte het kleinste en met nog geen 1.4 miljoen inwoners het dunbevolkste land van de Baltische staten. Wat kunt u tijdens uw vakantie Estland verwachten?

vakantie Estland © VisitEstonia.com / Erik Peinar

Het landschap in het oosten en zuiden komt qua flora en fauna grotendeels overeen met de twee andere Baltische staten. Er leven in het wild meer dan 60 soorten zoogdieren waaronder zelfs beren, lynxen en wolven. Het is over het algemeen vlak en ligt glooiend te noemen. Het hoogste punt is slechts 317 meter hoog. De kuststreken in het westen en noorden bestaan uit veenmoerassen, meren, mooie baaien, zandstranden en een groot aantal eilanden. De bekendste en grootste van de bijna 1.700 eilanden zijn Saaremaa en Hiiumaa. 

Het grote aantal eilanden doet veel denken aan de scherenkusten van Zweden en Finland. En dat geldt ook voor de uitstraling en taal die gesproken wordt in Estland. Het Ests is een afgeleide van het Fins. Het land is veel meer gericht op Scandinavië dan de twee andere Baltische staten. De kleine afstand tussen Finland en Estland en de bezetting door Zweden in het verleden zullen hierin ongetwijfeld een rol gespeeld hebben. Over water is de afstand tussen Helsinki en Tallinn amper 80 kilometer. Maak in uw vakantie Estland eens een dagtocht naar Helsinki.

Ga gedurende uw vakantie Estland beslist naar de mooie hoofdstad Tallinn. In het schitterende centrum van deze oude Hanzestad lijkt de tijd stil te hebben gestaan. U zult in deze middeleeuwse binnenstad van de ene in de andere verbazing vallen. Buiten het oude centrum heeft Tallinn zich ontwikkeld tot een moderne stad waarin het als toerist goed toeven is. Maar Estand heeft aan liefhebbers van cultuur nog veel meer te bieden. Ga tijdens uw vakantie Estland ook naar Narva, Tartu en Parnu, want deze plaatsen zijn beslist ook een bezoek waard. In al deze steden ziet u een mengelmoes van Duitse en Scandinavische invloeden.

Estland beschikt over een gematigd zeeklimaat. Dankzij de invloed van de Warme Golfstroom zijn de zomers en winters vaak mild. Wel komen extremen in temperatuur steeds meer voor als de wind aflandig is. Een temperatuur van dertig graden in de zomer is geen uitzondering. Het land bewaakt in de vier nationale parken haar unieke flora en fauna goed en ziet er ook op toe dat de vele kastelen en oude bouwwerken bewaard blijven. 

Wat voor ons de tulp is, is voor de Esten de blauwe korenbloem. Deze bloem was voor alle Esten het symbool van verzet tegen de Russische overheersers. Na vele eeuwen door verschillende grootmachten bezet te zijn geweest kunnen de Esten sinds 1991 eindelijk van hun vrijheid genieten. Onze conclusie is, dat een vakantie Estland beslist de moeite waard is, omdat het veel te bieden heeft aan liefhebbers van een actieve en culturele vakantie en dat het land feitelijk beter aansluit bij Scandinavië.  


Meer organisaties tonen