Vakantie Moldavië niet geschikt voor gezinnen

Moldavië voor een vakantie waar de tijd stil is blijven staan

Vraag in uw kennissenkring eens wie er iets over Moldavië weet te vertellen. Velen zullen u het antwoord schuldig blijven en een kleine groep zal het land in verband brengen met wijn en armoede. Dat laatste klopt overigens, want de vriendelijke en vooral hartelijke bevolking van dit Europese land is inderdaad arm. U leest het goed, Moldavië behoort tot het welvarende Europa.

Moldavië grenst in het westen aan Roemenië en in het noorden, oosten en zuiden aan  Oekraïne. Het land is in oppervlakte ongeveer ¾ van Nederland en er wonen cira 4.3 miljoen inwoners. De hoofdstad van Moldavië is Chisinau. Ruwweg kan gesteld worden dat Moldavië ligt tussen de rivieren Dnjestr en Prut. 

© www.flickr.com/photos/maxxp/ vakantie Moldavië

Het land heeft een gematigd continentaal klimaat. Dit heeft het te danken aan het feit, dat het dichtbij de Zwarte Zee ligt. De zomers in Moldavië zijn warm en droog en de winters zijn mild en duren kort. Het landschap is gevarieerd te noemen. In het licht geaccidenteerde landschap met een top van 430 meter, wisselen bossen, akkers, wijnvelden, rivieren en meren elkaar af en liggen daartussen verscholen kleine gehuchten en dorpen waar de tijd stil is blijven staan. Als u voor een vakantie Moldavië kiest waant u zich in een ander werelddeel.

Het klimaat en de vruchtbare bodem zorgen er voor dat het merendeel van de bevolking zich bezighoudt met akker- en wijnbouw. Moldavië heeft meer dan 3.000 rivieren, meren en beekjes, die er voor zorgen dat er geen gebrek aan water is. En dat komt natuurlijk fantastisch uit om met succes akker- en wijnbouw uit te kunnen oefenen. Daarnaast beschikt het land over meer dan 2.000 waterbronnen, die u tijdens uw vakantie Moldavië kunt uitproberen.  

Ondanks het gebrek aan financiële middelen heeft de Moldavische overheid vijf nationale parken (reservaten) aangewezen, waarin de flora en fauna beschermd worden. Aanraders om tijdens uw vakantie Moldavië te bezoeken zijn: het Codrii reservaat en het Plaiul Fagului reservaat. Een andere natuurlijke bezienswaardigheid zijn absoluut de Emil Racovita grotten, die een lengte hebben van 89 kilometer. Maar ook voor liefhebbers van cultuur is er tijdens uw vakantie Moldavië voldoende te bezichtigen. Raadpleeg hiervoor de rubriek bezienswaardigheden.

De traditionele Moldavische keuken is een echte boerenkeuken, waar eenvoud en de versheid van de groenten en fruit een bepalende rol spelen. Als Westerling proeft u de producten zoals ze nog horen te smaken, want alles wordt nog op traditionele wijze verbouwd. Bij uw maaltijd moet u beslist een van de befaamde Moldavische wijnen drinken, die in alle soorten en kwaliteiten te krijgen zijn en die behoren tot de top in Europa.

Toerisme staat in Moldavië nog volledig in de kinderschoenen. Zolang het buiten de grote steden ontbreekt aan allerlei faciliteiten zal dat voorlopig ook wel zo blijven. Echter een vakantie Moldavië is uitermate geschikt voor liefhebbers van een goedkope actieve (cultuur)vakantie, want zeker als u de steden verlaat waant u zich in een andere tijd en in een ander continent.       


Meer organisaties tonen