Eten drinken uitgaan Moldavië

Dankzij de combinatie van een mild klimaat en een vruchtbare bodem is Moldavië zeer geschikt voor landbouw en veeteelt. Dit ziet u terug in de samenstelling van de traditionele en  gevarieerde boerenkeuken. De Moldavische warme maaltijden zijn eenvoudig en zwaar van opzet. Naast een groot stuk varkens- of rundvlees maken uitsluitend verse groenten en fruit zoals aubergines, bonen, kool, maïs, paprika's, sla en tomaten een onderdeel uit van de warme maaltijden.

En natuurlijk is alles volgens de traditionele (biologisch) wijze verbouwd, zodat de smaak perfect is. Enkele traditionele gerechten zijn goulash, mamaliga, gestoofde steur en varenyky. En een maaltijd kan niet worden afgesloten zonder een dessert in de vorm van cake gedrenkt in stroop, koekjes of taart. De Moldaviërs houden namelijk van zoet. Bij de traditionele maaltijd wordt een glas bier of bij voorkeur een glas Moldavische wijn gedronken, dat in vele variëteiten te krijgen is.

Het uitgaansleven beperkt zich tot de grote steden en met name de hoofdstad Chisinau. Hier kunt u verrassend goed uitgaan. Er is een behoorlijk aanbod van café's, pubs, casino's, clubs en restaurants waar u zich voor betaalbare prijzen goed kunt vermaken.

© www.flickr.com/photos/maxxp/ eten drinken uitgaan Moldavië


Meer organisaties tonen